batutas
wikipedia.org archyvo nuotr.

Batutai – universali pramoga, tinkanti ir patinkanti tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Be to, šokinėjimas ant batuto – puikus laisvalaikio praleidimo ir sportavimo būdas.

Renkantis batutą

Renkantis batutą svarbiausia atkreipti dėmesį į gamintoją. Pagrindiniai kriterijai batutui – kokybė ir saugumas. Vieni saugiausių ir aukščiausios kokybės batutų yra Te Avyna batutai.Tačiaunorint įsigyti nebrangų batutą prekybos centre rekomenduojama būti atidiems. Dažnai tokie batutai būna pagaminti Kinijoje naudojant prastos kokybės medžiagas ir neskiriant daug dėmesio gaminių saugumui. Saugiausiais laikomi batutai su tinklais, nes jie sumažina riziką iškristi iš batuto erdvės.

Reikėtų pasidomėti, kokį svorį atlaikys batutas. Galbūt ant jo šokinės vaikai, o gal suaugusieji? Ar šokinės po vieną, ar keliese? Norint šokinėti dažnai ir ne po vieną, taip pat sportui rekomenduojama rinktis iki 180 kg svorį atlaikančius batutus.Vaikams tinkamiausi iki 120 kg svorį atlaikantys batutai. Visais atvejais šokinėjant ant batuto svarbu neviršyti rekomenduojamo svorio.

Patartina atkreipti dėmesį į batuto skersmens dydį, spyruoklių skaičių ir jų ilgį. Būtent spyruoklių skaičius ir ilgis lemia šuolio aukštį. Kuo ilgesnės spyruoklės – tuo aukštesnis šuolis. Ilgiausios spyruoklės yra 215 mm. Kuo daugiau spyruoklių – tuo geresnis atsispyrimas ir pakilimas. Paprastai didžiausias spyruoklių skaičius yra 96 vienetai.

Batutai gali būti ne tik apvalūs, bet ir stačiakampiai. Apvalūs batutai tinkamiausi jaunesniems ir nepatyrusiems šokinėtojams, o stačiakampiai batutai skirti vyresniems ir labiau patyrusiems.

Svarbu numatyti, ar batutui bus tinkamas plotas. Šiuo atveju reikia įvertinti, kokio dydžio bus batutas: 3 m, 3.70 m, 4.30 m. Be to, virš batuto turėtų būti bent 7 m. erdvė.

Nauda sveikatai

  • Tiek apvalūs, tiek stačiakampiai batutai puikiai lavina raumenis ir koordinaciją.
  • Šokinėjimas ant batuto stimuliuoja kraujotaką ir kvėpavimą. Kartu pagerėja deguonies pasisavinimas.
  • Šokinėjant tvirtėja pėdos raumenys, o tai aktualu ortopedinių problemų turintiems žmonėms.
  • Šokinėjant stiprėja kaulai, batutas sumažina krūvį sąnariams.
  • Šokinėjimas ant batuto stimuliuoja limfos cirkuliaciją.

Šokinėjimas labai naudingas vaikams, nes pagerina jų koordinaciją. Be to, jis teigiamai veikia autistus vaikus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: