filmai online
movieszroom.com archyvo nuotr.

Labai populiarus ir nebrangus laisvalaikio praleidimo būdas – filmų ir serialų žiūrėjimas. Tai gali būti puiki pokalbio tema prie kavos puodelio ar kitame renginyje, kur dalijamasi nuomonėmis ir įžvalgomis apie įvairius matytus filmus. Norint pažiūrėti dar nematytą filmą, visai nebūtina sekti televizijos programų, pirkti bilietų į kino teatrą ar ieškoti, kas galėtų turėti filmo įrašą. Dabar labai populiaru – žiūrimi filmai online. Juos galima žiūrėti bet kuriuo paros metu, neišeinant iš namų ir nesumokant didelių pinigų už kino bilietus.

Internete yra galybė filmų lietuvių, anglų, rusų ir kitomis kalbomis. Kai kurie jų yra su titrais, todėl galima ne tik pagilinti užsienio kalbų žinias, tokius filmus gali žiūrėti ir žmonės, turintys klausos negalią.

Lietuviškuose tinklalapiuose galima rasti ir įvairių lietuviškų filmų bei pagilinti istorines žinias, palyginti, kokios temos buvo aktualios prieš kelis dešimtmečius, kaip pasikeitė filmavimo kokybė, aktoriai. Kokie draudimai galiojo anksčiau, ir kokią laisvę kino filmai turi šiandien. Filmai, lygiai taip pat, kaip ir knygos, spektakliai, muziejai, prisideda prie bendro išprusimo ir padeda susidaryti turtingesnį pasaulėvaizdį. Net mokyklose rodomi seni lietuviški filmai, tokie, kaip „Riešutų duona“, įeinantys į ugdymo programą. Jie padeda susidaryti realesnį įspūdį, perteikia vaizdus, kuriuos jaunajai kartai įsivaizduoti sunkiau.

Filmai online patogūs ne tik dėl to, jog yra nemokami ir juos galima žiūrėti iš bet kurio pasaulio kampelio, bet kurio paros metu. Jie gelbsti visus, nemėgstančius skaityti knygų, nes dauguma filmų sukuriama būtent pagal populiarias knygas – bestselerius, o jų biudžetai būna įspūdingai dideli. Tai garantuoja puikią aktorių vaidybą, geriausią techniką ir kokybiškas dekoracijas. Žinoma, scenarijus gali šiek tiek skirtis, filme parodytos ne visos knygoje esančios detalės, tačiau pagrindinė mintis išlieka ta pati. Dar geriau, jei skaityta knyga, o vėliau pažiūrimas ir filmas. Taip galima palyginti, prisiminti, ko trūksta filmui ar apie ką knygoje nebuvo rašoma. Bet kuriuo atveju, tai labai naudinga.

Pastaraisiais metais, lietuviškas kinas tobulėja labai greitai. Aktoriai tampa vis profesionalesni, režisieriai sukuria įtraukiančius siužetus. Tai, kas anksčiau atrodė neįmanoma, dabar prieinama beveik kiekvienam. Lietuvių sukurti filmai pripažinti ne tik Lietuvoje, tačiau skina apdovanojimus ir kitose šalyse rengiamuose festivaliuose. Bene kasdien televizijos ekranuose galima išvysti ir ne vieną lietuvišką serialą. Internetas suteikia galimybę peržiūrėti praleistą seriją ar žiūrėti visą serialą patogiu laiku.

Internete talpinami ne tik lietuviški serialai, čia galima rasti ir lietuviškoje televizijoje netransliuojamų serialų, populiarių visame pasaulyje. Filmai online suteikia galimybę žiūrėti ne tik filmus, bet ir pripažintus serialus.

Internete talpinami filmai ir serialai ne tik gali tapti puikia pokalbių tema, tačiau ir padeda plėsti pasaulėvaizdį, tapti puikia ugdymo priemone ar neskaitytos knygos alternatyva.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: