katilai
wikipwdia.org archyvo nuotr.

Kai į langus po truputį pradeda belstis žiema, dažnai svarstome, kokia alternatyva geriausia siekiant apšildyti savo namus. Galvojame, galvojame ir metai iš metų pasiliekame prie to pačio pasirinkimo. Būtent sugedus tradiciniams namų šildymo būdui pradedame dėliotis pliusus ir minusus, kurie padeda apspręsti, kuo geriausia šildyti savo namus.

Katilai – puikus pasirinkimas, kurį įvertina vis daugiau tautiečių. Pastarųjų pasirinkimas yra toks platus, kad įvertinus tai, ko jūs labiausiai norite ir ko jums labiausiai reikia galima pasirinkti atitinkamą variantą. Bet kuriuo atveju, kad ir kokį katilą pasirinktumėte, mes jums rekomenduojame variantą, kuris suteiktų galimybę reguliuotis temperatūrą. Esami termoreguliatoriai labai naudingi tiek siekiant sutaupyti energijos, tiek norint reguliuoti šilumą namuose. Juk kartais žiemos labai šiltos ir tuomet nevertėtų eikvoti daug energijos siekiant, kad namuose būtų malonu.

Svarstant, kokį kurą geriausia naudoti siekiant, kad namuose būtų šilta – reikia apgalvoti gana daug aspektų. Žinoma, tai vertinti reikėtų dar prieš tai, kol nuspręsite pirkti konkretų daiktą. Juk katilai ir yra skiriami pagal tai, kokiu kuru jie veikia.

DUJOS. Dažnas pasirinkimas. Juolab, labai patogus, kadangi viskas vyksta naudojant sistemą, tad nereikia nešti malkų ar kitokių priemonių, kurios reikalingos, kad būtų galima džiaugtis šiluma. Tiesa, dujų kaina labai nepastoti. O tuo pačiu ir nemaža. Jei kaina kils – dujiniai katilai negalės priimti kitokio energijos šaltinio. Teks pasilikti prie to pačio.

MEDŽIO GRANULĖS. Labai vertintinas pasirinkimas, kadangi kūrenti su jomis yra labai nesunku ir patogu. Kainos aspektu geresnis pasirinkimas nei dujos. Juolab, jei konkrečiu metu po ranka granulių neturėsite – tokiu atveju galima įmesti ir kelias paprastas malkų pliauskeles. Jokio skirtumo ir problemų dėlto nekils.

MALKOS. Turbūt dažniausias pasirinkimas Lietuvoje. Bent jau toks buvo anksčiau. Termoreguliatoriai leidžia reguliuoti šilumą, o katilai veikia sistemingai ir leidžia mėgautis šiltais namais. Tiesa, kūrenimas ne toks patogus, kadangi reikia atsinešti krūvelę malkų ir panašiai. Jei turite sveikatos problemų – malkinio tipo katilai nėra geriausias variantas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: