© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Nors šiais laikais informacija yra lengvai prieinama internetu, tačiau vis jaučiama nepakankama šios informacijos sklaida. Tiek suaugusiųjų, tiek jaunimo tarpe labiausiai paplitusi apsisaugojimo priemonė yra prezervatyvai. Didžioji dalis žmonių dar nežino, kad rinkoje yra ne tik saugesnių ir pigesnių kontraceptinių priemonių, bet ir priedų, kurių dėka galėsite suteikti partneriui geresnį malonumą.

Norint prailginti lytinį aktą su partneriu, visų pirma rekomenduojama išbandyti gelius, kurių sudėtyje yra medžiagų, padedančių atitolinti ejakuliaciją. Šių priemonių galima įsigyti ne tik vaistinėse bei prekybos centrų kosmetikos prekių skyriuose, bet ir elektroninėse parduotuvėse, kurios mažmeniniu būdu pardavinėja kontraceptines prekes. Sekso partneriams dažnai tenka nusivilti ne tik dėl per greitos vyro ejakuliacijos, bet ir dėl potencijos sutrikimų. Šiai problemai spręsti taip pat yra sukurti stimuliuojantys geliai, kurie partneriams gali padėti šioje nemalonioje situacijoje.

Kalbant apie apsisaugojimo priemones lytinio švietimo metu būtina akcentuoti, kad ne visos jos yra tinkamos visose situacijose. Kitaip sakant, reikėtų išskirti populiariausią ir efektyviausią kontraceptinę priemonę – prezervatyvus. Jie bet kurioje situacijoje yra geriausia apsauga tiek nuo lytiniu būdu plintančių ligų, tiek nuo nepageidaujamo nėštumo. Taip pat verta informuoti, kad kontraceptinės piliulės yra antra pagal populiarumą apsisaugojimo priemonė, kuri atlieka savo paskirtį ne blogiau nei prezervatyvai. Tačiau piliulių naudojimas galimas tik pasikonsultavus su ginekologu ir ne visos moterys gali jas vartoti. Būtina pabrėžti, kad kontraceptinės tabletės įpareigoja moteris nenusižengti tiksliam vartojimo grafikui, o jam nusižengus saugiai santykiauti galima tik vėl po savaitės savaitės tablečių vartojimo.  Be to, būtina pabrėžti, jog kontraceptinės tabletės visiškai neapsaugo nuo lytiškai plintančių ligų. Pavyzdžiui, vienos nakties nuotykiai su nepažįstamuoju gali baigtis labai nemaloniai, nes nei vienas sekso dalyvis nežino, kokia liga gali sirgti kitas žmogus ir taip rizikuoja užsikrėsti mirtinomis ligomis. Todėl kontraceptines piliules rekomenduojama vartoti tokiu atveju, jeigu nuolat santykiaujama tik su vienu partneriu.

Dar viena priemonė apsisaugoti nuo nepageidaujamo nėštumo yra kontraceptinis žiedas. Jam naudoti nereikia jokių konsultacijų pas ginekologą. Žiedas ne tik atitinka visus moterų kontracepcijai keliamus reikalavimus, bet yra nejuntamas ir paprastas naudoti.

Jeigu lygintume tų pačių kontraceptinių prekių pirkimą prekybos centruose ar vaistinėse ir internetinėse parduotuvėse, tai matomas gana didelis kainų skirtumas ir nemažai pinigų susitaupytų renkantis šių prekių įsigyjimą internetu. Taip pat internete yra žymiai didesnis šių prekių asortimentas tiek gamintojų, tiek kokybės pasirinkime.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: