© Mattias Adolfsson

Mįslingi sutvėrimai, gausybė spalvingų detalių, begalė mokslinės fantastikos elementų – išradingumu užburianti Mattias Adolfsson piešinių įvairovė. Savitu stiliumi, stebėtinu kruopštumu ir charakteringais darbais galintis didžiuotis A. Adolfsson – menininkas, vien rašalo ir akvarelės pagalba galintis sukurti pasakišką ir įmantrų pasaulį.

Sigtunoje, Švedijoje kartu su žmona ir dviem vaikais gyvenantis Mattias Adolfsson – laisvai samdomas iliustratorius. Grafinio dizaino studijas 1995 metais baigęs menininkas savo karjerą pradėjo nuo darbo mažoje kompanijoje, kūrusioje 3D animaciją, o vėliau turėjo galimybę prisidėti prie video žaidimų pramonės. Praėjus dešimtmečiui, M. Adolfsson nusprendė pasukti kitu keliu – metė darbą video žaidimus kūrusioje kompanijoje ir tapo nepriklausomu iliustratoriumi. 2006 metais sukūrė savo blogą „Mattias Inks sketch“, kuris akimirksniu tapo vienu lankomiausiu eskizų blogų  pasaulyje – jame menininkas talpindavo visus savo unikaliuosius darbus: eskizus iš gyvenimo, architektūrines fantazijas, skrupulingai rašalu pieštus mistinius gyvūnus, išraiškingus robotus bei daugelį kitų kūrinių. Šiuo metu Mattias Adolfsson lydi sėkmė – menininkas buvo pastebėtas New York Times žurnalo leidėjų, yra laimėjęs daugybę konkursų, jo darbai eksponuojami visame pasaulyje, o pernai iliustratoriui net nusišypsojo laimė išleisti savo pirmąją  asmeninę knygą „The first in line, from the sketchbooks of Mattias Adolfsson“.

© Mattias Adolfsson

Švedų menininko darbai pakeri fantastinio pasaulio vaizdiniais ir neįsivaizduojamo kruopštumo reikalaujančiais mistinių charakterių paveikslais – dėl smulkių margaspalvių detalių gausos Mattias Adolfsson kūriniuose net sukasi galva. Tačiau originaliųjų piešinių autorius pripažįsta, jog tik sunkus ir ilgas darbas palinkus virš balto piešimo lapo lėmė dabartinių kūrinių kokybę bei rankų miklumą. „Sutinku, jog talentas ir aistra piešti yra svarbūs elementai, norint tapti puikiu dailininku, tačiau mano atveju tai buvo sunkus darbas. Žinau, taip sakyti neįdomu ir tikriausiai pasaulyje yra daug gabių jaunų menininkų, kuriems neprireikė didelių pastangų – deja, aš nebuvau vienas iš jų“, teigia Mattias Adolfsson ir priduria, jog labiausiai jį nepasiduoti skatino jo mama, taip pat talentinga iliustratorė. O štai sunkiai ieškoti įkvėpimo šaltinių menininkui tikrai netenka – M. Adolfsson teigia, jog idėjos jį užklumpa netikėtai, tiesiog stebint pasaulį. „Nesu tikras iš kur atsiranda įkvėpimas. Gali būti, jog mane įkvepia kitų menininkų darbai – esu linkęs stebėti kitų artistų kūrinius. Taip pat mane įkvėpti gali ir muzika – klausausi visko, nuo Frank Zappa iki elektroninės muzikos. O kartais noras kažką sukurti atsiranda klausantis istorijos paskaitų internetu ar iškilus prisiminimui iš vaikystės“, visus galimus įkvėpimo šaltinius vardina švedų iliustratorius.

© Mattias Adolfsson

Svarbiausios Mattias Adolfsson darbų temos – futuristiniai miestai ir gausiai ornamentuoti pastatai bei įvairiausios būtybės. Šiuos unikalius piešinius švedų iliustratorius sukuria naudodamas pačias paprasčiausias priemones – rašalą ir akvarelę – tiesa, juos renkasi itin kruopščiai ir tik puikios kokybės. Savo darbais menininkas ne tik parodo aukštą meistriškumo lygį ir smulkmeniškumą, bet ir atskleidžia turintis nemenką humoristo gyslelę – kartais M. Adolfsson vaizduoja populiariosios kultūros objektus, suteikdamas jiems istorinių elementų.

© Mattias Adolfsson

Švedų iliustratoriaus Mattias Adolfsson stilius – žaismingas ir neįprastas. Dažnai piešdamas įmantrius pastatus ir išgalvotus sutvėrimus, menininkas konstruoja pasakišką, svajingą ir netikėtumų pilną pasaulį, žavintį įvairaus amžiaus žiūrovą.

© Mattias Adolfsson

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: