palapines
wikipedia.org archyvo nuotr.

Atėjus vasaros sezonui, visi žmonės masiškai keliauja prie jūros, ežerų arba tiesiog į gamtą. Šilti orai gundo begales žmonių išvažiuoti iš namų ir pailsėti gamtoje. Žinoma, tokioms išvykoms reikia būti šiek tiek pasiruošus, ypač tada, jeigu planuojama nakvoti gamtoje. Tokiu atveju reikia pasirūpinti miegmaišiu, maistu, drabužiais bei, žinoma, palapine. Palapinės būna įvairių rūšių ir gali būti naudojamos ne tik nakvynai. Tačiau visų rūšių palapinių paklausa didžiausia yra vasarą.

Įprastos palapinės dažniausiai naudojamos išvykoms į gamtą. Aktualiausia tokio tipo palapines yra skirstyti į jų vietų skaičių. Populiariausios yra dvivietės palapinės, tačiau įsigyti galima ir tokių, kurios gali sutalpinti ir dešimtį žmonių. Parduotuvėse palapinių kainos yra labai įvairios ir priklauso nuo pačių palapinių tipo. Pigiausios palapinės yra gaminamos iš pigesnės, plonos medžiagos ir yra lengvai pastatomos. Brangesnės yra gaminamos iš tvirtesnės bei storesnės medžiagos, neretai į konstrukciją įeina pastatomi prieškambariai daiktams susidėti, viduje yra įrengti įvairūs skyriai susidėti smulkiems reikmenims. Kadangi paprastos palapinės yra lengvai pastatomos, jas gali lengvai pastatyti net ir vienas žmogus, be jokių instrukcijų. Kalbant apie daugiavietes palapines, jas sukonstruoti gali būti gerokai sunkiau ir be instrukcijų galima neapsieiti. Tokiu atveju gali prireikti ir daugiau žmonių, kadangi pati palapinė yra didelė ir ją reikia prilaikyti iš kelių pusių norint ją pastatyti teisingai. Visos palapinės apsaugo nuo vėjo, lietaus bei vabzdžių gamtoje, todėl iškylaujant jos yra nepamainomos.Visos tokio tipo palapinės yra praktiškos jas transportuojant, kadangi išardytos ir supakuotos jos užima tikrai mažai vietos.

Rečiau perkamos ir dažnai nuomojamos yra didelės palapinės. Jos puikiai tinka įvairioms šventėms, susibūrimams, kadangi tokio tipo palapinėse gali tilpti net ir šimtai žmonių. Tokios palapinės gali būti labai didelio ploto, daugelis įmonių, kurios nuomoja jas, gali pastatyti palapinę bet kurioje vietoje ir ją praplatinti tiek, kiek reikalauja klientas. Todėl galima teigti, jog ribų palapinės dydžiui praktiškai nėra. Tokios palapinės puikiai tinka labai įvairiais atvejais: vestuvės, miestų renginiai, parodos ir t.t. Įvairios įmonės, kurios nuomoja tokio tipo palapines, dažniausiai jas pristato ir netgi pastato. Daugelis šių palapinių yra sudėtingos konstrukcijos ir reikalauja tam tikrų žinių bei įgudžių norint jas sustatyti. Latvijoje įsikūrusi įmonė “Akurats” nuomoja tokio tipo palapines ir ne tik. Prie išsinuomuotų palapinių galima pasirinkti ir įvairių priedų, tokių kaip dujiniai šildytuvai, stalai, suolai, medinės arba plastikinės grindys palapinėje. Nors įmonė įsikūrusi Latvijoje, palapinės nuomojamos ir pristatomos visoje Latvijoje, Lietuvoje bei Estijoje, betkuriame miestelyje ar vienkiemyje. Įmonė “Akurats” nuomoja bei stato palapines pačiuose didžiausiuose Blatijos šalių renginiuose, festivaliuose, o tai tik įrodo, jog įmonės veikla yra patikima bei stabili.

Taigi, renkantis palapinę, reikia atsižvelgti į tai, kokiai paskirčiai ji bus naudojama. Vienas svarbiausių dalykų – talpa. Jeigu iškyloje planuoja ilsėtis didelė šeima, elementaru, kad reikia įsigyti didesnę palapinę, kurioje gali miegoti daugiau žmonių. Savaime suprantama, kad geriausia yra rinktis brangesnę palapinę, kadangi tvirtesnė konstrukcija bei medžiaga visada yra pranašumas. Kalbant apie dideles palapines, naudojamas kaip patalpas šventėms, jas reikėtų rinktis pagal tai, kam jos bus naudojamos, kokios formos palapinės pageidaujama bei kokioje vietoje ją norima statyti. Atėjus vasaros sezonui, palapinės tampa neatsiejamu daiktu poilsiaujant ar švenčiant, todėl neabejokite ir pasirinkite pačią tinkamiausią ir sau.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: