automobilių remontas
wikimedia.org archyvo nuotr.

Tinkamai veikianti stabdžių sistema yra vienas svarbiausių transporto priemonės saugumo garantų. Tai reiškia, kad siekdami pasirūpinti savo ir savo artimųjų saugumu privalote reguliariai atlikti minėtosios sistemos patikrą.

Nepamirškite, kad stabdžių remontas turi būti atliekamas iškart, vos tik pastebėjus pirmuosius gedimo ženklus. Paprastai automobilių remontas Vilniuje ar kitame didmiestyje atliekamas naudojant modernią ir specializuotą įrangą bei kompiuterinės diagnostikos programas, todėl galite būti visiškai tikri atliekamų darbų kokybe, patikimu ir ilgalaikiu rezultatu.

Laiku atliktas stabdžių remontas pasirūpins komfortišku važiavimu – transporto priemonė bus lengviau valdoma, saugiai stabdoma ir stabili. Nepamirškite, kad nuo stabdymo kokybės tiesiogiai priklauso ir transporto priemonės dinaminės bei eksploatacinės savybės. Pavėlavus suteikti stabdžių sistemos techninio aptarnavimo paslaugas ir laiku neatlikus stabdžių remonto, keičiasi transporto priemonės stabdymo galimybės. Nepašalintos korozijos problemos gali pažeisti stabdžių apkabos slankiąsias detales, o nelygaus šios sistemos disko paviršiaus trinkelės negali stabdyti visu savo plotu. Automobilių remontas Vilniuje ar kitame Lietuvos mieste bus reikalingas ir tuo atveju, jei laiku nebus pakeistas stabdžių skystis, įtrūkę ar surūdiję jungiamieji hidraulinės sistemos elementai.

Siekdami pasirūpinti stabdžių sistema, visų pirma turite pasirinkti patikimą ir visus jūsų lūkesčius atitinkantį autoservisą. Čia bus patikrinta transporto priemonės stabdžių būklė, bus nustatytos probleminės minėtosios sistemos vietos ir keičiamos susidėvėjusios bei naudoti nebetinkamos stabdžių dalys. Stabdžių remonto metu gali būti atlikti stabdžių kaladėlių keitimo, diskų keitimo, sistemoje dalyvaujančių žarnelių, būgnų, vamzdelių ir kitų dalių keitimo darbai. Itin dažnai atliekamas ir stabdžių suportų remontas.

Jei norite pasirūpinti savo ir savo keleivių saugumu, privalote reguliariai atlikti stabdžių sistemos patikrą. Nieko nelaukdami keliaukite į autoservisą tuo atveju, jei stabdžių efektyvumas sumažėja stabdymo metu, o patys stabdžiai cypia, jei stabdymo metu yra juntama vairo vibracija, jei stabdymo metu yra juntamas atsakomasis mušimas per stabdžių paminą, jei pastebėjote, kad stabdžių sistemos konstrukcinės dalys yra atsipalaidavusios, jei važiavimo metu pradeda kaisti ratas ir stabdžiai blokuojasi, jei itin sunkiai spaudžiasi stabdžių pamina, jei stabdymo metu automobilis yra „nešamas“ į šoną – laiku suteiktos stabdžių remonto paslaugos užtikrins tinkamą transporto priemonės eksploataciją, pasirūpins saugia ir komfortiška kelione.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: