Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauną džiuginančios Dainų šventės garsai jau šį šeštadienį užpildys Dainų slėnį. Šventės meno vadovė Danguolė Beinarytė žada įvairių naujovių, kurios nuspalvins šių metų šventę.

Šiemet tapote Kauno Dainų šventės meno vadove. Koks jausmas būti šiame amplua?

Dainų šventė yra renginys, kuriame reikia laikytis tam tikrų tradicijų – tuo ji ir unikali. Tačiau paskaninimui į šio renginio repertuarą įterpiame naujų prieskonių. Kiti tai gali pavadinti pop‘su, tačiau tai yra tik tam tikros naujovės, kad šventę padarytume įsimintinesnę.

Šiemet yra bibliotekų metai. Dainų šventė stebins vizualiniais sprendimais, surištais su bibliotekomis. Bet palikime intrigą – viską žiūrovai išvys jau šį šeštadienį.

Kaip jaučiatės diriguodama tokiai didelei miniai žmonių?

Pirmiausia, tai yra didžiulė atsakomybė. Visą savo energiją turi atiduoti kiekvienam dainuojančiam, tavo rankoms turi paklusti šimtai balsų. Susivienijusi dainuoja didžiulė masė žmonių. Dainų šventė ypatinga tuo, jog kažkokiu stebuklingu ryšiu sujungia žmones dainoje.

Ką Jums reiškia ši šventė?

Dainų šventė – tai žmogaus sielos malda. Per dainą žmonės išreiškia save, tampa geresni ir dainuojant lietūs nelyja!

Su kokiais iššūkiais susidūrėte organizuojant šių metų Dainų šventę?

Didžiausias iššūkis – padaryti puikų renginį tiek dalyviams, tiek žiūrovams. Taip pat susiduriame su chorų nykimo problema – skaudu pripažinti, tačiau Lietuvos chorai nyksta. To priežastys gali būti nepakankamas dėmesio ir laiko skyrimas.

Kokiomis dar naujovėmis stebinsite šiais metais?

Šiais metais Dainų šventėje skambės nemažai naujų kūrinių, kurių negirdėjome senesnėse Dainų šventėse. Taip pat visus kūrinius dainuos visi chorai – nebus išskirstoma pagal jaunuolių, senjorų chorus ir pan. Svečiuose ypač laukiame Gyčio Paškevičiaus, Lino Adomaičio ir Kristinos Siurbytės. Ne vienerius metus Kauno Dainų šventę puošia Kauno šokėjai ir liaudies muzikos ansambliai su kapelomis. Dėl to Dainų šventę jau galime vadinti dainų ir šokių švente.

O kad būtų dar gražiau, pakeitėme šventės spalvinę gamą – dabar spalvos žaismingesnės, jaunatviškesnės, gyvesnės. Jaunimas yra šios šventės energija bei varomoji jėga, kuri su didžiuliu polėkiu pritraukia gausybę klausytojų.

Kodėl, Jūsų nuomone, kauniečiai šį šeštadienį turėtų nepraleisti Dainų šventės?

Mūsų  tauta yra labai daininga, todėl siūlau visiems šeštadienį atvykti į Dainų slėnį – pajusti dainos vienijančią galią, paklausyti negirdėtų kūrinių, padainuoti, pasidžiaugti, pasikrauti pozityvo. Dainuokime kartu!

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: