Mathu Andersen / instagram.com/mathu7 archyvo nuotr.

Tiek meno, tiek socialinių medijų pasaulyje šiais laikais vis sunkiau kažką nustebinti, šokiruoti ir išsiskirti originalumu. Atrodo, kad jau matėme viską. Vis dėlto, Mathu Andersen nustebins savo drąsa, nevaržomu kūrybiškumu ir socialinių taisyklių laužymu. Talentingas, išskirtinis ir radikalus – Mathu Anderson nepaliks abejingų.

Mathu yra vienas geriausių makiažo specialistų pasaulyje, dirbęs su žymiausiais mados fotografais ir dizaineriais. Jo kuriami makiažai ir kostiumai peržengia visuomenės diktuojamas normas bei suproblemina socialinės lyties, vyriškumo ir moteriškumo sampratas. Socialiniame tinkle „Instagram“ „asmenukę“ pavertęs menine asmenybės išraiška, Andersenas kūrybiškumo kartelę iškėlė į dar neregėtas aukštumas. Mathu paskyra „Instagram“ turi daugiau nei 100 tūkst. pasekėjų ir jų kasdien daugėja.

Savo portretuose Mathu nebijo atrodyti šokiruojančiai. Tačiau šokiravimas tikrai nėra pagrindinis Mathu tikslas. Ryškus makiažas, spalvoti perukai ir kostiumai ne tik keičia grožio sampratą, bet ir atskleidžia iš nuotraukų sklindantį intymumą bei pažeidžiamumą. Ryškios spalvos derinamos su blankiomis, agresyvumas su švelnumu, o riba tarp „moteriško“ ir „vyriško“ tampa ne tik, kad nematoma, bet ir nebesvarbi.

Tačiau Mathu nuotraukose iššūkis metamas ne tik tradicinėms lytiškumo išraiškoms, bet ir diskriminacijai dėl amžiaus, rasės ir socialinio statuso. Klausimas „ką reiškia būti žmogumi?“ irgi neduoda Mathu ramybės. Jis teigia, kad jau 50 metų buvo tik žmogus, ir dabar atėjo laikas eksperimentuoti su savimi, savo išvaizda ir atsisakyti bet kokių etikečių bei „į rėmus“ statančių apibūdinimų.

Neįtikėtinai talentingas, drąsus ir gyvenimo iššūkius priimantis Mathu pabrėžia, kad persirenginėjimas (angl. drag) yra neįkainojama laisvės išraiška. Socialiniai tinklai šiais laikais padeda tą laisvę išreikšti ir parodyti pasauliui. Nuotraukos yra tas socialinis mediumas, kuris labai veiksmingai perduoda žinutę labai dideliam vartotojų ratui. Jis teigia, kad socialiniai tinklai yra tam tikros formos persirenginėjimas. Žmonės dabar taip lengvai gali pakeisti, kas jie yra vien naudodamiesi socialiniais tinklais, ir daugelis išbando tikrai daug „veidų“. Kiekvienas gali nuspręsti „kas ji ar jis bus šiandien“.

Mathu savo veidą keičia makiažo, perukų ir kostiumų pagalba. Kūrybinė išraiška derinama su socialinių problemų pabrėžimu ir normų laužymu, džiugu, kad šį fenomeną gali pamatyti visas pasaulis.

Mathu Andersen / instagram.com/mathu7 archyvo nuotr.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: