© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Prienų rajono valdžia planuoja kitus metus paskelbti Justino Marcinkevičiaus metais savivaldybėje.

Dėl to savivaldybės taryba apsispręsti turėtų gruodžio 22 dieną.

Kaip teigiama savivaldybės tarybos sprendimo aiškinamajame rašte, tokiu būdu siekiama “prasmingai ir iškilmingai paminėti žymaus kraštiečio poeto Justino Marcinkevičiaus 85-ąsias gimimo metines”.

2002 metais už nuopelnus Lietuvos kultūrai, tautos literatūrai, istorijai bei gimtinei J.Marcinkevičiui buvo suteiktas Prienų rajono garbės piliečio vardas.

Prienų rajono savivaldybės Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vyriausioji specialistė Irena Urbanavičienė BNS sakė, kad jeigu taryba paskelbs 2015-uosius J.Marcinkevičiaus metais, bus sudaryta darbo grupė, kuri parengs vienam žymiausių XX amžiaus Lietuvos poetui skirtų renginių programą, o savivaldybės biudžete turės būti numatyta lėšų jai įgyvendinti.

Pasak I.Urbanavičienės, planuojama įsteigti specialią premiją jauniesiems kūrėjams, išleisti jų almanachą, skirtą J.Marcinkevičiui, surengti meninio skaitymo saugusiųjų ir vaikų konkursus.

Per poeto gimtadienį kovo 10 dieną J.Marcinkevičiaus biblioteka žada organizuoti konferenciją. Taip pat planuojama parengti kilnojamąją parodą, kurioje būtų eksponuojami dar nepublikuoti archyviniai dokumentai, susiję su poetu.

Prienų krašto muziejuje ketinama atidaryti nuolatinę J.Marcinkevičiui skirtą ekspoziciją.

“Kiek ir kokių renginių bus, priklausys nuo skirtų pinigų”, – BNS sakė I.Urbanavičienė.

J.Marcinkevičius mirė 2011 metais, eidamas 81-uosius metus. Jis buvo vienas iš populiariausių XX amžiaus pabaigos – XXI amžiaus pradžios poetų Lietuvoje. Moralinį autoritetą daugelio lietuvių akyse jis užsitarnavo dėl aktyvaus dalyvavimo Sąjūdžio veikloje ir atkuriant Lietuvos nepriklausomybę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: