Svetlanos Baturos nuotr.

Gruodžio 3 dieną, ketvirtadienį, 19 val. kauniečiai bei miesto svečiai turės galimybę pamatyti net du nemokamus šokio spektaklius. VDU Didžiojoje salėje pasirodys Kauno šokio teatras AURA ir svečiai iš Vilniaus – SPOKŠOK.

Kauno šokio teatras AURA pristatys spektaklį „Apollo“. Apolonas meno istorijoje visiems žinomas kaip vyriškumo ir grožio simbolis. Spektaklio metu bus atsakyta, ar šių dienų pasaulyje vis dar egzistuoja toks vyriškumo simbolis. Taip pat „Apollo“ parodys, koks šiuolaikinės moters ir vyro santykis bei bus paneigtas arba patvirtintas teiginys, jog Apolonas – tik moterų vaizduotės vaisius. Spektaklio choreografė – Birutė Letukaitė, muzika – Igorio Stravinskio, kostiumus spektakliui paruošė Olesė Kekienė su B. Letukaite, šoks – Ema Nedoležlina, Gintarė Marija Ščavinskaitė, Haruka Suzuki, Kurie Oda, Laura Witzlebun, Paulius Prievelis bei Rokas Rolskis.

SPOKŠOK kvies žiūrėti šokio spektaklį „Išminties žaidimai“ – tai antrasis Luce Irigaray šokio spektaklis, skirtas antros bangos feminisčių bei jų kovos dėl moterų vietos „po saule“ atminimui. Tai sukurta nuosava Utopija, kurioje gyvuoja seserystės idealai bei geresnio pasaulio viltis. Visa tai atspindi citata: „Socialinis įsikūnijimo aspektas yra požiūris, kad visi kūnai (vyrų ir moterų) yra potencialiai dieviški.., kad kiekvienas vyras ir kiekviena moteris sąlyginai yra dievai. Jeigu Kristaus pasaulio atpirkimas stokoja šios prasmės, tuomet aš nebematau, ko verta ištikimybė šiai istorijai. Vis dėlto, ši žinia, ypač tuomet, kai liečia moteris, dažniausiai yra užmaskuota, pritamsinta, uždengta…“ Spektaklio kūrėja – choreografė G. Žukauskienė, dailininkė – J. Parnarauskienė, šokėjai – Sigita Mykolaitytė, Ieva Parnarauskienė, Birutė Sabatauskaitė, Daina Saulytienė, Gilija Važevičiūtė, Vitalija Važevičienė ir Gilija Žukauskienė. Spektaklyje skambės J. S. Bacho, S. Solomon kūriniai.

Šie du šokio spektakliai yra „Baltojo Kaspino“ festivalio programos dalis. Festivalis vyks lapkričio 25 – gruodžio 10 dienomis – įvairiais renginiais bus siekiama didinti visuomenės sąmoningumą kalbant apie smurtą prieš moteris ir nevyriausybinių organizacijų patirtis, bandant įveikti tiek asmeninius, tiek institucinius sunkumus kovoje prieš šią smurto rūšį, o asmenys, nukentėję nuo smurto bus skatinami ieškoti pagalbos. „Baltojo Kaspino“ festivalio organizatorius – Labdaros ir paramos fondas FRIDA – kurs dialogą ne tik formaliose diskusijoje, bet ir pasitelkiant kūrybiškumą, performatyvumą bei vizualumą.

Daugiau apie renginį: https://www.facebook.com/events/1519013291744900/

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: