© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Pastaruosius metus intensyviai diskutavusios Estija ir Suomija nutarė, kaip plėtos SGD projektus. Pirminiais duomenimis, Estija statysis didesnį terminalą, Latvija – mažesnį, o abiejų šalių bendru projektu taps dujotiekio “Balticconnector”, kuris bus nutiestas Suomijos įlankos dugnu, statyba. Šalys sutarė, kad Estijos ir Suomijos dujų rinkos bei infrastruktūros bus sujungtos ne vėliau kaip nuo 2019 metais, rašo “Kauno diena”.

Anot Lietuvos pramonininkų konfederacijos direktoriaus pavaduotojo V.Jankausko, Vilniuje vykusiame Baltijos energetikos forume ne kartą keltas klausimas, kodėl Baltijos šalys nesugeba susitarti.

“Labai liūdna. Štai ir Latvijos atstovas buvo prie manęs priėjęs, sako – gaila, kad mes tokie užsispyrę, bet ir lietuviai užsispyrę. Europos Komisijos buvo siūloma ir aiškiai paskaičiuota, kad geriausias variantas regioniniam terminalui yra Estijoje ir jis gautų europinę paramą, o mes vis tiek nusprendėme savo pasistatyti, tad dabar patys kalti”, – sakė V.Jankauskas, pastebėdamas, kad veikiausiai savo terminalu Lietuva naudosis viena.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: