© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kai kurie parlamentarai, baimindamiesi galimų teroristinių išpuolių, sako, kad rūmai, kuriuose jie posėdžiauja yra nesaugūs bei vardija vietas, kaip ir kur galima sprogdinti, kad būtų daug žalos. Seimo pirmininkė parlamente jaučiasi saugi, o Vadovybės apsaugos departamentas (VAD)Seimo rūmų apsaugą žada stiprinti, bet kada tai bus daroma, dėl lėšų trūkumo negali pasakyti, ketvirtadienį pranešė LNK “Žinios”.

Seimo narys Naglis Puteikis įsitikinęs, kad Seimo antrieji rūmai yra itin nesaugūs.

Tačiau parlamento vadovė Loreta Graužinienė jaučiasi saugi. “Taip, jaučiuosi saugi Seime, bet Seimo narių iškeltos problemos tikrai vertos dėmesio ir jas reikia išnagrinėti su specialistais ir lauksime jų matymo, jeigu jie mano, kad nėra tikslinga, tada nereaguosime, bet jeigu manys, kad tikslinga, tarsimės su Seimo valdyba”, – teigė ji.

Seimo kanclerė Daiva Raudonienė LNK pareiškė, kad parlamento saugumo klausimas iki šiol nebuvo keltas.”Turiu pastebėti, kad iki šiol tokių problemų nebuvo keliama, o pastatą statant projektai buvo derinami su Vadovybės apsaugos departamentu. Šis klausimas kol kas nebuvo toks pas mus aktualus na ir politiniame lygyje nebuvo diskutuojamas”, – teigė parlamento kanclerė.

VADdirektoriaus pavaduotojas Paulius Nemira LNK tvirtino, kad Seimo apsauga bus stiprinama:”(…) sprendimų yra daug. Derinti reikia su pastato administracija, su Vilniaus miesto savivaldybe (…) kad išlaikyti tam tikrus kriterijus ir nesudarkyti bendro vaizdo, Tik tie sprendimai kainuoja. Negaliu pažadėti, kada jie bus”.

Tuo tarpu Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas LNK aiškino, kad statant Seimo antruosius rūmus į VAD nuomonę nebuvo kreipiama dėmesio. “Apskritai jeigu saugumo prasme kalbant, tai statant šitą salę 2006 metais vadovybės apsauga jau turėjo nemažai priekaištų, jie išsakė juos, bet į juos nebuvo atkreiptas dėmesys” , – teigė parlamentaras.

Kita vertus, anot A.Paulausko, daug kalbėti apie nesaugumą irgi neverta:”Jeigu labai daug kalbėsime, kad esame nesaugūs, kad kažko bijome, kad kažkas gali įvykti, neatmetama, kad kažkoks išgirdęs tai, gali paplanuoti…”

Labiausiai Seimo pastatas nukentėjo per riaušes 2009 metų sausį – buvo išdaužyta daug langų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: