© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius susitiko su vienu žymiausių Skandinavijos investuotojų Marcu Wallenbergu. Susitikimo metu premjeras svečiui pristatė investicinę Lietuvos aplinką, pabrėžė Švedijos investicijų mūsų šalyje naudą, aptarė tolesnes perspektyvas.

„Geopolitinių neramumų kontekste Lietuvos ekonomika įrodė savo atsparumą – mūsų šalis yra viena iš sparčiausiai augančių ekonomikų Europos Sąjungoje (ES)“, – kalbėdamas apie investicinį klimatą sakė premjeras A. Butkevičius. Vyriausybės vadovas atkreipė dėmesį, jog Pasaulio banko kasmetinėje ataskaitoje „Doing business 2015“ Lietuva užima 11-tą vietą pagal palankiausias sąlygas verslui kurtis.

„Rusijos agresijos ir embargo akivaizdoje Lietuvos BVP išlieka augantis – 2015 metais tikimasi vidutiniškai 2,5 procentų augimo, o 2016-aisiais – daugiau nei 3 procentų“, – teigė Ministras Pirmininkas. Jis akcentavo, kad užsienio kapitalas Lietuvoje jaučiasi saugiai – praėjusiais metas mūsų šalis pritraukė du su puse karto daugiau investicinių projektų nei kitos Centrinės ir Rytų Europos šalys. „Tai rodo investuotojų pasitikėjimą“, – pažymėjo Vyriausybės vadovas.

Be to, Ministro Pirmininko teigimu, politiškai ir ekonomiškai sunkiai prognozuojama Rusija suteikė progą Lietuvos verslui diversifikuoti savo eksporto kelius. „Šiuo metu tik 5 procentai lietuviškos produkcijos išvežama į Rusiją, didžiausia dalis keliauja į ES šalis“, – aiškino premjeras. Jis pridūrė, jog Vyriausybė ir toliau aktyviai prisideda prie naujų rinkų paieškos.

Ponas M. Wallenbergas teigė, kad Lietuvos sugebėjimas greitai persiorientuoti į naujas rinkas jam padarė įspūdį. Vienas žymiausių Skandinavijos investuotojų tikino, jog mato ilgalaikio bendradarbiavimo su Lietuva perspektyvą.

Wallenbergų šeima Švedijoje kontroliuoja milžinišką verslo imperiją, paremtą kapitalu daugumoje didžiausių šiai šaliai priklausančių tarptautinių kompanijų. Šeimos įkurti fondai valdo arba yra pagrindiniai akcininkai tokių milžinių kaip Saab, Electrolux, Ericsson bei AstraZeneca.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: