© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Priimant sprendimus dėl pabėgėlių perkėlimo turėtų būti atsižvelgta ir į šių žmonių pageidavimus, sako Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičus.

“Priimant galutinį sprendimą dėl pabėgėlių perkėlimo labai svarbu įvertinti tiek Europos Sąjungos valstybių turimas galimybes, tiek pabėgėlių pageidavimus. Manau, kad į jų pageidavimus reikia atsižvelgti”, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė Vyriausybės vadovas.

Jis pakartojo, kad pagal savo galimybes Lietuva galėtų priimti nuo 30 iki 40 žmonių, o ne iki 700, kaip siūlo Europos Komisija.

A.Butkevičius taip pat akcentavo, kad svarbus šalių savanoriškumo principas, dėl kurio buvo sutarta balandį Europos Vadovų Taryboje.

“Dabar tas sprendimas turbūt bus keičiamas”, – sakė jis.

Europos Komisija trečiadienį paprašė valstybių narių per dvejus metus priimti 20 tūkst. Sirijos pabėgėlių ir paskirstyti dar 40 tūkst. į Italiją ir Graikiją plūstančių prieglobsčio prašytojų iš Sirijos ir Eritrėjos prašymų. Pagal Briuselio siūlymus, Lietuva priimtų 207 pabėgėlius ir turėtų apsvarstyti 503 prašymus dėl pabėgėlio statuso suteikimo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: