pexels.com nuotr.

Nuo šiol Vilniaus miesto savivaldybės darbuotojai turi teisę individualiai pasirinkti, kada ateiti į darbą ir kada iš jo išeiti, antradienį pranešė savivaldybė.

“Šiuo sprendimu valstybės tarnautojams ir darbuotojams suteikėme daugiau galimybių valdyti savo darbo laiką. Tai – viena iš priemonių kuriant darbuotojams palankesnes darbo sąlygas ir efektyvesnį bendradarbiavimą organizacijoje”, – sakė administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė.

Atsižvelgiant į darbuotojų poreikius, leista rinktis ne daugiau kaip dviem valandomis skirtis galinčią darbo laiko pradžią ir pabaigą, išlaikant nustatytą 8 valandų darbo dienos, 40 valandų trukmės 5 darbo dienų su dviem poilsio dienomis darbo laiko režimą.

Įvertinusi darbuotojų ir valstybės tarnautojų poreikius ir nuomonę, naujoji vadovybė patvirtino naują darbo tvarką, pagal kurią darbuotojai patys kasdien pasirenka darbo pradžios laiką – intervale nuo 7iki 9 val. ryto, ir atitinkamai po aštuonių darbo valandų, darbo pabaigą – nuo 16 iki 18 val.

Pasak savivaldybės, lankstesnis darbo laiko pasirinkimas darbuotojams padės derinti įsipareigojimus darbui ir šeimai, daugeliui leis išvengti mieste tvyrančių automobilių spūsčių.

Numatytos kelios išimtys – atsižvelgiant į pareigų svarbą, departamentų direktoriai ir administracijos direktorei pavaldūs skyrių vedėjai gali rinktis darbo pradžios laiką iki 8 val., bet ne vėliau. Vilniečius aptarnaujančios seniūnijos, Civilinės metrikacijos bei Socialinių išmokų skyriai dirbs klientams ir interesantams patogiu ir įprastu metu – nuo 7.30 valandos.

Šalių susitarimu galės būti nustatytas ir atskiras darbuotojo darbo grafikas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: