© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Modernaus meno centro Vilniuje idėjos likimas turėtų paaiškėti šią vasarą. Liepos mėnesį planuojamos galutinės procedūros dėl architektūrinio projekto bei buvusio “Lietuvos” kino teatro pastato išpirkimo.

Lietuvos architektų sąjungos Vilniaus skyriaus vadovas Tadas Balčiūnas BNSsakė, kad konkurso komisija, įvertinusi 31 idėją, nusprendė neskirti pirmosios vietos, paskelbtos dvi antrosios vietos. Jų nugalėtojai – Gintaro Čaikausko bendrovės “Architektūros linija” architektų grupė bei bendrovė “Senojo miesto architektai”.

Abiem architektų grupėms skirtos piniginės premijos – po 17,5 tūkst. litų. Architektų buvo pristatyti buvusio “Lietuvos” kino teatro teritorijos sutvarkymo bei MMC ir biurų pastato koncepciją.

Nors komisijos pasiūlymai netenkino, Modernaus meno centro idėjos autorius verslininkas Viktoras Butkus BNS sakė, kad ir toliau bus konsultuojamasi su konkurso dalyviais dėl galutinio projekto.

“Manau, tų konkursinių darbų rėmuose ir bus ieškoma kažkokio sprendimo”, – sakė V.Butkus.

Tarp pasiūlytų variantų buvo iškelta ir idėja išsaugoti senąjį Lietuvos kino teatro pastatą, tačiau, anot V.Butkaus, to daryti neketinama.

“Na, galerijos, muziejaus veiklai tą pastatą dar būtų galima segmentuoti, bet įrengti biurus… kaip tai turėtų atrodyti?Pastatas užima tik dalį sklypo, o pagal miesto detalųjį planą, sklypas turi būti užstatytas visas”, – tvirtino verslininkas.

Kaip anksčiau rašė “Verslo žinios”, šiuo metu buvusio “Lietuvos” kino teatro teritorija ir pastatas priklauso SEBgrupės įmonei “Litectus”.

Su “Litecus” dėl sklypo pardavimo derasi “LKT projektai”, kurios akcininkais yra V.Butkus ir su VP dešimtuko nariu Mindaugu Marcinkevičiumi siejamas fondas “Lords LB Opportunity Fund II”.

“Kol neturime galutinio sprendimo dėl projekto, per daug neskubiname ir (pirkimo) procedūrų. Jos bus baigtos vasarą, turbūt kažkur liepos mėnesį. Bandysime, kad viskas į vieną vietą sueitu vienu metu”, – BNS sakė V.Butkus.

V.Butkus apie idėją statyti MMC ir į Vilniui dovanojamą meno kolekciją investuoti 20 mln. litų viešai paskelbė 2011-aisiais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: