Kaunas.lt archyvo nuotr.
Šį savaitgalį Kaune nuo Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios iki rotušės aikštės nusidriekė Kazimiero mugės dalyvių palapinės. Mugėje dalyvauja per 1000 prekeivių. Jie pardavinėja savo rankomis sukurtus suvenyrus, dirbinius, iškeptą duoną, pagal senovinius receptus pagamintus skilandžius, įvairių rūšių alų, medų iš savų bitynų ir kt.

Vidurdieny prie Kauno valstybinio muzikinio teatro vyko mugės atidarymas. Mugės dalyvius ir miesto svečius pasveikino mugės globėjas miesto meras Andrius Kupčinskas, Šeimos ūkininkų sąjungos pirmininkas Vidas Juodsnukis, Kazimiero mugės iniciatorius LR Seimo nariai Kazys Starkevičius, Rimantas Dagys, Vida Marija Čigriejienė, Vidaus reikalų ministras Dailis Barakauskas, Kauno miesto mero pavaduotojas Vytautas Vasilenko, miesto tarybos narys Kazimieras Nausėda, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Linas Pernavas, „Ūkininko patarėjo” vyriausiasis redaktorius Vytenis Neverdauskas ir kt.

„Nuoširdžiai sveikinu visus šventės proga ir su atėjusiu pavasariu. Kai ateina Kazimierinės, ateina ir pavasaris. O pavasarį ir švęsti smagu. Manau, kad ši šventė visiems patiks, nes Kauno savivaldybė šventės dalyvius atleido nuo automobilių statymo mokesčio, prekybininkų daugiau nei tūkstantis, todėl pirkėjams bus ne tik į ką akis paganyti, bet ir nusipirkti. Su švente, mielieji”, – sakė meras A. Kupčinskas.

Vidaus reikalų ministras pristatė naują Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovą Liną Pernavą. Jis pasveikino šventės dalyvius ir palinkėjo ne tik smagiai švęsti, bet ir laimingai grįžti į namus.

Šventės iniciatorius K. Starkevičius pasidžiaugė, jog Kaune tris dienas sklis skilandžių, karkų ir kopūstų kvapas, bus daug linksmybių, daug svečių iš užsienio šalių.

Šiais metais į Kazimiero mugę Kaune atvyko prekybininkų iš Estijos, Lenkijos Latvijos ir Indijos.

Kauno mugė išsiskirs tuo, kad joje dalyvaus studentai ir dėstytojai iš Belgijos, Olandijos, Danijos, Suomijos, Ispanijos, Portugalijos. Tai Erasmus intensyvi programa, finansuojama Europos Sąjungos (New Media in old market). Šio projekto vadovas Kauno kolegijos dėstytojas Alfredas Macijauskas. Penktadienį ir šeštadienį užsienio šalių studentai su dėstytojais ir Kauno kolegijos atstovai dirbs mugėje, domėsis Lietuvos paveldu, tautodailininkų kūrybiškumu, o po to vyks apibendrinimas. Tai didelė reklama Kaunui ir Lietuvai.

Kaunietiška Kazimiero mugė ne mažiau skambi ir gausi negu vilnietiška. Šventė turi savo žavesį ir unikalumą. Daug kas sako, kad į Kauną patogiau atvykti ir nuotaika geresnė. Kaune didelis dėmesys skiriamas ne tik prekybai, bet ir linksmybėms: tris dienas įrengtose scenose koncertuos populiarūs kolektyvai ir solistai. Kauniečiai turės galimybę nemokamai pamatyti pamėgtus atlikėjus ir išgirsti jų atliekamas dainas. Be to, aikštėje galės ne tik kartu dainuoti, bet ir pasišokti, laimėti prizus.

Visus kauniečius ir miesto svečius kviečiame į Kazimiero mugę. Mugės palapinės nusitęsia 4 kilometrus.

Čia nestigs nei kūrybingai pagamintų suvenyrų, nei kvepiančių gėrybių, nei dainų, nei muzikos.
Ateikite, pasigrožėkite tautodailininkų išmone, susitikite su draugais ir bičiuliais. Mugė truks iki pat sekmadienio.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: