Kaunas.lt archyvo nuotr.

Skandinavijos elektronikos gamybos paslaugų korporacija „Kitron“ plečia savo veiklą Kaune. Investavus 7,24 mln. eurų, Kaune pastatytos ir įrengtos naujos 5 tūkstančių kvadratinių metrų ploto gamybinės patalpos ir inžinerinių paslaugų centras, kurios leis įmonei išplėsti turimą gamybinį plotą iki 13 tūkst. kv. m. bei papildomai sukurti dar 60 naujų darbo vietų. Trečiadienį įvyko oficialus Taikos prospekte įsikūrusių patalpų atidarymas.

„Kompanija „Kitron“ teikia paslaugas didelę pridėtinę vertę kuriančioms įmonėms. Pastaruoju metu auga gaminių vystymo ir testavimo paslaugų poreikis, todėl vykdome gamybinės infrastruktūros plėtrą Kaune, kuri reikšmingai prisidės prie korporacijos strateginių tikslų įgyvendinimo“, – teigė „Kitron“ grupės prezidentas Peteris Nilssonas.

Anot P. Nilssen, Kauno miestas pasirinktas tikrai neatsitiktinai. Tai miestas, turintis gilias pramonės sektoriaus tradicijas, be to, tai – inžinierių miestas.

„Kaune kompanija „Kitron“ jau yra įdarbinusi daugiau žmonių nei Norvegijoje, kur yra įsikūrusi įmonės būstinė. Tai – iškalbingas faktas, daug pasakantis apie Kauną ir čia dirbančius aukščiausio lygio specialistus“, – sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Nuo šiol Lietuvoje bendrovė ne tik gamins, bet ir vystys naujus produktus, ypatingą dėmesį skirs inžinerinėms paslaugoms. Inžinieriai teiks prototipų kūrimo, gaminių dizaino priežiūros, komponentų inžinerijos ir projektų valdymo paslaugas“, – pabrėžė UAB „Kitron“ generalinis direktorius Mindaugas Šeštokas.

„Džiaugiamės, jog dar viena įmonė Kaune plečia savo veiklą, sukurdama dar daugiau darbo vietų. Linkiu sėkmės „Kitron“ bendrovei toliau plėtojant savo verslą“, – sakė Kauno vicemeras Vasilijus Popovas.

„Verslas, kuriantis didelę pridėtinę vertę bei aukštos kompetencijos ir gerai apmokamas darbo vietas, tvariai prisideda prie Kauno atgimimo ir miesto patrauklumo naujoms investicijoms“, – pastebėjo Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

„Kitron“ grupė – pasaulinė elektronikos gamybos paslaugas teikianti korporacija, turinti savo padalinius Norvegijoje, Švedijoje, Vokietijoje, Kinijoje, JAV bei Lietuvoje, sukūrusi daugiau nei 1200 darbo vietų ir aptarnaujanti profesionalius klientus, veikiančius pramonės, telekomunikacijų, medicinos, gynybos/aviacijos, jūrinėje, energetikos srityse.

„Kitron“ padalinys Lietuvoje veikia nuo 2001 m. Bendrovei priklausančiose gamyklose Kaune ir Užliedžiuose šiuo metu dirba 430 darbuotojų. 2014 m. UAB „Kitron“ pajamos augo beveik 20 proc., bendrovė pasiekė 51 mln. eurų metinę apyvartą. Bendrovės klientai yra pasaulinės korporacijos, tokios kaip „Volvo“, SAAB, „Bombardier“, „Husqvarna“, „Emerson“ ir daugelis kitų.

Šiuo metu Kaune yra įsikūrę „Callcredit“, „Intermedix“, „Festo“ , „Nielsen&Nielsen“ paslaugų centrai bei gamybinės įmonės „Jotron“, „Fazer“, „Kitron“ ir kt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: