Kaunas.lt archyvo nuotr.

Antradienį Kauno miesto savivaldybėje lankėsi Japonijos miesto Izumiotsu meras Haruhiko Ito kartu su vadovaujama delegacija, LR ambasadoriumi Japonijoje Egidijumi Meiliūnu ir Japonijos ambasados Lietuvoje Laikinuoju reikalų patikėtiniu Schinichi Yamanaka. Vizito metu aptartos miestų bendradarbiavimo galimybės švietimo, verslo ir pramonės srityse.

„Džiaugiamės matydami tokią garbingą delegaciją mūsų mieste. Kiek žinau, Kaune lankotės ne pirmą kartą“, – svečius pasitiko Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Labai džiaugiuosi, kad turiu galimybę antrą kartą lankytis jūsų mieste, ypač vasaros sezonu, kai viskas taip žalia. Šių metų birželio mėnesį teko susitikti su ambasadoriumi Egidijumi Meilūnu ir kalbėti apie bendradarbiavimą, kuris užsimezgė dar prieš trejus metus. Šiandien atvykome aptarti tolimesnius bendradarbiavimo žingsnius. Pasirinkome jūsų miestą, nes jis mums yra artimas dėl vicekonsulo Chuinės Sugiharos Kaune vykdytos diplomatinės ir humanistinės veiklos Antrojo pasaulinio karo pradžioje“, – tvirtino Izumiotsu miesto meras Haruhiko Ito.

„Viena svarbiausių ambasados misijų yra pagerinti šalių bendradarbiavimą. Šiais metais bus praėję 75-eri metai nuo to laiko, kai Chuinė Sugihara dirbo Kaune. Rugsėjo 4 dieną ant „Metropolio“ viešbučio sienos ir Kauno geležinkelio stotyje bus atidarytos memorialinės lentos vicekonsului atminti. Labai džiugu, kad Kauno savivaldybė prisideda prie šio renginio. Net neabejoju, kad mūsų bendradarbiavimas ir toliau vystysis“, – pabrėžė Japonijos ambasados Lietuvoje patarėjas Shinichi Yamanaka.

Susitikimo metu kalba tai pat pakrypo apie bendradarbiavimą tarp Izumiotsu ir Kauno švietimo srityje. Izumiotsu miesto meras pasakojo lankęsis Maironio universitetinėje gimnazijoje, kuri jam paliko didžiulį įspūdį.

„Manome, kad mūsų miestai yra giminingi ir būtų naudingas bendradarbiavimas švietimo srityje“, – tvirtino Izumiotsu miesto meras.

„Kaunas studentiškas miestas. Turime vienus iš geriausių universitetų Lietuvoje, kurie yra aktyvūs savo akademine veikla ir pritraukia vis daugiau studentų iš užsienio“, – kalbėjo vicemeras Simonas Kairys.

Delegacija iš Japonijos Kauno miesto vadovus pakvietė apsilankyti spalio 10-11 dienomis Izumiotsu mieste vyksiančią šventę. Izumiotsu yra augantis pietvakarinės Osakos – antro pagal dydį miesto Japonijoje – priemiestis. Miesto pavadinimas kilo nuo išorinio Izumi provincijos uosto pavadinimo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: