"Vieningas Kaunas" fb.com paskyros nuotr.

Kaune pasirodžius pirmiesiems rinkimų rezultatams tapo aišku, kad mero rinkimuose užtikrintai laimi visuomeninio rinkimų komiteto „Vieningas Kaunas“ vadovas Visvaldas Matijošaitis, ženklia persvara įveikęs konservatorių Andrių Kupčinską.

Visvaldas Matijošaitis kaip ir pirmajame rinkimų ture sulaukė daugiau rinkėjų simpatijų nei dabartinis Kauno meras, įveiktas solidžiu procentinių punktų skirtumu.

Pripažinęs pralaimėjimą A.Kupčinskas pasveikino V.Matijošaitį su pergale.

Iškart po rinkimų paskelbtame atvirame laiške V. Matijošaitis teigė, jog šios savaitės jam buvo šlykščios ir negailėjo kritikos oponentui:

„Pažinojau Andrių Kupčinską iš anksčiau, nes teko dirbti kartu Kauno Taryboje. Aš žinojau jo charakterio bruožus, kurie trukdo jam bendrauti su žmonėmis. Tačiau, per debatus, jo būdas atsiskleidė dar stipriau. Supratau, kad tai – nesiklausantis ir negirdintis kitų, savo komentarais ir replikomis žeminantis pašnekovą asmuo. Sunku buvo diskutuoti ne tik man, bet ir laidų vedėjams. Susidarė įspūdis, kad mano oponentas desperatiškai laikėsi mero kėdės.“

Suskaičiavus visus rezultatus V.Matijošaitis gavo 62,68 proc., A.Kupčinskas – 36,06 proc. rinkėjų balsųrinkėjų balsų.

Galimi kandidatai į vicemerus – vienas „Vieningo Kauno“ sąrašo lyderių Povilas Mačiulis, socialdemokratas Vasilijus Popovas, Liberalų sąjūdžio atstovas Rimantas Mikaitis.

Antrasis rinkimų turas, kuriame rungėsi daugiausiai pirmame merų rinkimų ture balsų surinkę kandidatai, sekmadienį vyko keturiasdešimtyje savivaldybių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: