Kaunas.lt archyvo nuotr.

Penktadienį Kaune startuos unikali dvi dienas truksianti maisto gaminimo šventė – pirmasis maisto kultūros festivalis mūsų šalyje. Šventės metu bus galima ne tik paragauti pačių įvairiausių patiekalų – nuo cepelinų iki keptų vabzdžių, bet ir sužinoti daug naujo apie maistą.

„Gastronomijos festivaliai pasaulyje turi senas tradicijas ir pastaruoju metu vis labiau populiarėja. Tuo tarpu Lietuvoje toks aukšto lygio renginys vyks pirmą kartą. Kadangi maisto kultūros tema mūsų šalyje pastaruoju metu tampa vis aktualesnė, viliamės, kad lietuviams tokia šventė patiks ir taps gražia tradicija“, – sako Erikas Kundreckas, vienas iš renginio organizatorių.

Birželio 19–20 dienomis Kauno Rotušės aikštėje nuo ryto iki vėlaus vakaro vyksiančiame maisto kultūros festivalyje „Skanaus“ lankytojai galės išmokti įvairių kulinarijos paslapčių, kurias atskleis mėgstamiausių restoranų šefai.

Festivalio svečiai išmoks lengvai ir greitai pasigaminti gardžius patiekalus, derinti produktus, o daugybės degustacijų metu pasivaišins išskirtiniais valgiais ir skanumynais. Šventės lankytojai turės galimybę paragauti ir įsigyti šviežios ir kokybiškos ūkininkų produkcijos.

„Apie lietuvišką standartą esame girdėję ne kartą, tikrai galime didžiuotis vietinių produktų kokybe. Todėl labai svarbu informuoti žmones, kad yra tikrai gausus produktų pasirinkimas ir kiekvienas vartotojas gali pasirinkti tai, kas šviežia, skanu ir kokybiška. Galime tikrai pasikliauti savo kraštu ir kartu jį auginti“, – teigė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Į įspūdingą šventę kauniečius ir miesto svečius kviečia Lietuvos žemės ūkio ministerija ir Kauno miesto savivaldybė, o šviežius maisto produktus festivaliui tiekia maisto kultūrą puoselėjantis prekybos tinklas IKI, kuris renginyje pasirūpins gera nuotaika bei šviežiomis gėrybėmis.

„Esame maisto žinovai, tad mūsų prioritetas – užtikrinti, kad ant pirkėjų stalo atsidurtų tik švieži vaisiai, daržovės, mėsa, žuvis ir kiti produktai. Be to, pastebėjome, kad pirkėjams grilis – šiemet itin aktualus, todėl ne tik pristatėme gausią grilio gėrybių kolekciją tinklo parduotuvėse, bet nusprendėme surengti ir „IKI“ grilio čempionatą, kur savo žinias ir ekspertiškumą pademonstruos Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos nariai“, – sakė prekybos tinklo „IKI“ Viešųjų ryšių vadovas Andrius Petraitis.

Specialiai į šventę pakviesti lektoriai skaitys žaismingas paskaitas apie mėgavimąsi maistu ir užstalės etiketą. Festivalio lankytojus konsultuos dietologai, kurie čia pat padės subalansuoti mitybą, parinks jos planą.

Penktadienį savo jėgas kauniečiai galės išmėginti koldūnų valgymo varžybose, o šeštadienį stebėti „IKI grilio čempionatą”.

Abi festivalio dienas šventės dalyvius ir svečius linksmins šventinis koncertas, dovanos ir konkursai. Programoje: „Rondo“, Natalija Bunkė, Mino, „16 Hz“, „4 Roses“, „Kitokios“, „Presto“, „Belkanto“. Atrakcijos laukia ir mažųjų šventės dalyvių – vaikams skirti atrakcionai, užsiėmimai ir pamokėlės.

Renginį ves TV ir kino žvaigždės Andrius Žiurauskas ir Sandra Daukšaitė, kurie gyvoje televizijos laidos „Virtuvės istorijos“ studijoje gamins kartu su Lietuvos pramogų pasaulio įžymybėmis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: