Kaunas.lt archyvo nuotr.

Šią savaitę Kaune įrengta antroji itin aukštos kokybės vaizdą perduodanti 4G kamera, padėsianti užtikrinti viešąjį saugumą mieste. Iš Kauno pilies bokšte sumontuotos kameros vaizdas jau perduodamas stebėtojams į Kauno policijos Patrulių rinktinę.

„Po to, kai buvo atnaujintos miesto vaizdo stebėjimo kameros, policija išskyrė dar kelis taškus, kur būtų tikslinga papildomai įrengti kameras. Vienas iš jų buvo Kauno pilies prieigos. Viešojo saugumo užtikrinimas šioje vietoje, kur gausu žmonių, vyksta masiniai renginiai, išties duos naudą“, – teigė kadenciją baigiantis Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Kadangi pati Kauno pilis yra kultūros paveldas ir čia nebuvo galima atlikti kasinėjimų, reikalingų tiesiant optinius kabelius, buvo priimtas sprendimas įrengti 4G kamerą. Pavasarį, ir ypatingai vasarą Kauno pilies prieigose ženkliai padaugėja miestiečių ir turistų, tad jų saugumu rūpinsis moderni 4G kamera“, – aiškino Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bortkevičius.

D. Bortkevičiaus teigimu, 4G kamera perduodamas vaizdas – itin aukštos kokybės. Vidutiniškai per metus iš vienos kameros į centrinį štabą bus persiunčiama 16 terabaitų duomenų. 4G kameros kaina siekia apie 1,7 tūkst. eurų.

„Šios kameros privalumas yra tas, kad ji belaidė ir jai nereikalingas interneto prievadas. Tas yra aktualu atokesnėse vietose, kur yra brangu ar sudėtinga atvesti laidinį internetą. Šiomis kameromis vaizdas dienos metu matosi iki 50 metrų, nakties – apie 30 metrų. Kauniečiai, patys įsigiję tokio tipo kamerą, būtų automatiškai prijungiami prie policijos serverio“, – teigė D. Bortkevičius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: