© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Energetikos įmonių grupei “Lietuvos energija” įgyvendinant kogeneracinių jėgainių projektus Vilniuje ir Kaune, svarstoma, ar Kaune nereikėtų sumažinti investicijas dėl jau išvystytos biokuro jėgainių infrastruktūros. “Kauno energijos” valdybos pirmininkas sako, jog konkurencija Kauno šilumos ūkyje šiuo metu egzistuoja 9-10 mėnesių per metus, rašo “Verslo žinios”.

“Energetikos ministerija remia šiuos projektus, kurių tikslas – sumažinti šilumos kainą Vilniuje ir Kaune, tačiau investicijų dydis Kaune turi būti racionalus siekiant užtikrinti tikslą – mažesnes šilumos kainas, bet negali būti perteklinis”, – dienraščiui “Verslo žinios” sakė energetikos ministras Rokas Masiulis.

“Kauno energijos” valdybos pirmininkas Valdas Lukoševičius tvirtina, kad konkurencija Kaune egzistuoja tik 9-10 mėnesių per metus. Šalčiausiais žiemos mėnesiais pačios “Kauno energijos” ir Kauno termofikacinės elektrinės (KTE) dujų katilų savikaina, kuri didėja dėl brangstančios dujų skirstymo infrastruktūros ir privalomųjų suskystintų gamtinių dujų pirkimų dujų tiekimo bendrovės “Litgas”, sumažina konkurenciją ir šiluma tampa brangesnė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: