(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Ketvirtadienį (spalio 15 dieną) Kauno miesto savivaldybės tarybai bus teikiamas klausimas dėl uždarosios akcinės bendrovės „Automobilių stovėjimo aikštelės” pertvarkymo į viešąją įstaigą. Savivaldybės administracijos nuomone, bendrovės pertvarkymas yra būtinas ir reikalingas.

Vietinės rinkliavos rinkimo už automobilių stovėjimą apmokestinamose Kauno miesto vietose paslaugų teikimui Kauno miesto savivaldybė yra įsteigusi bendrovę „Automobilių stovėjimo aikštelės”. Bendrovės veiklos užtikrinimui Savivaldybės biudžete kasmet skiriamos lėšos, todėl ji yra išlaikoma Savivaldybės biudžeto.

Nors bendrovės veikla yra finansuojama Savivaldybės lėšomis, tačiau ji nevykdo jokios komercinės veiklos. O uždarosios akcinės bendrovės pagrindinis tikslas yra siekti pelno.

Turto skyriaus vedėjas Antanas Slušnys teigia, jog visiškas bendrovės veiklos finansavimas Savivaldybės lėšomis faktiškai leidžia teigti, kad bendrovės veikla turi biudžetinės įstaigos veiklos pobūdį. Vedėjo nuomone, būtų tikslinga bendrovę pertvarkyti į biudžetinę įstaigą.

Akcinių bendrovių įstatyme nėra numatyta jokių galimybių, kad būtų galima uždarąją akcinę bendrovę pertvarkyti į biudžetinę įstaigą, nebent iš pradžių bendrovę pertvarkant į viešąją įstaigą. Kito pertvarkymo etapo metu įstaiga būtų pertvarkoma į biudžetinę.

Kauno miesto taryba turės nuspręsti, ar pritarti uždarosios akcinės bendrovės „Automobilių stovėjimo aikštelės” pertvarkymui į viešąją įstaigą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: