kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto savivaldybė, bendradarbiaudama su užsienio investicijų plėtros agentūra „Investuok Lietuvoje“, pristato vaizdo klipą, užsienio investuotojams pasakojantį apie Kauno potencialą.

„Investuok Lietuvoje“ regionų koordinatorės Rugilės Andziukevičiūtės teigimu, Kaunu domisi vis daugiau įvairių sektorių investuotojų – tiek gamybos įmonių, tiek verslo paslaugų centrų, todėl miestui labai svarbu tinkamai prisistatyti verslui.

„Jaunųjų profesionalų programos „Kurk Lietuvai“ projektų vadovės Julija Kačanova ir Gerda Kalpokaite su Kauno savivaldybe pradėjo bendradarbiauti dar spalio mėnesį. Buvo daug diskutuojama su Kauno savivaldybės darbuotojais apie tai, su kokiomis problemomis susiduriama pritraukiant užsienio investicijas, kokie yra Kauno privalumai verslui ir kaip juos efektyviausiai pristatyti, – pasakojo R. Andziukevičiūtė.

Jos teigimu, Kauno miesto savivaldybė taip pat yra viena aktyviausių 2014 m. „Investuok Lietuvoje“ rengiamų savivaldybėms skirtų rinkodaros mokymų ciklo dalyvių.

„Su „Investuok Lietuvoje“ sėkmingai bendradarbiaujame jau keletą metų. Per šį laikotarpį su agentūros pagalba į Kauną pavyko privilioti tokias pasaulines kompanijas kaip „Intermedix“, „Callcredit“ ar „Dematic“. Džiugu, jog Kauno miesto savivaldybėje pradėjo dirbti du „Investuok Lietuvoje“ inicijuotos savivaldybių programos „Kurk Lietuvai“ nariai, kurie analizuoja medicinos turizmo situaciją ir padeda geriau išnaudoti Kauno potencialą šioje srityje. Tikrai džiaugiamės modernia bei inovatyvia partneryste su „Investuok Lietuvoje“, – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Filmavimus pradėjome lapkričio pabaigoje, o montavimo darbus, kuriuos nemokamai atliko „Some Agency“, baigėme po šventinio laikotarpio. Užsienio įmonių atstovai labai geranoriškai sutiko bendradarbiauti ir dalinosi visa reikiama informacija, savo patirtimi ir įspūdžiais. Šis vaizdo klipas trumpai ir informatyviai pristato aktualiausią užsienio investuotojams informaciją, parodo, kokio tipo įmonės yra įsikūrusios Kaune, pateikia pagrindinius Kauno investicinės aplinkos rodiklius, todėl tampa vizualiai patrauklia medžiaga, pristatančia užsienio investuotojams aktualią informaciją“, – sakė Julija Kačanova.

IT sprendimus JAV sveikatos apsaugos sektoriui kurianti įmonė „Intermedix“ neseniai paskelbė, kad pirmąjį savo centrą Europoje atidaro būtent Kaune. Šį įmonė jau įkūrė daugiau nei 200 naujų darbo vietų ir ateityje žada dar plėstis.

Kauno apskrityje vienu metu mokosi daugiau nei 52 tūkst. studentų, iš jų 14 proc. studijuoja inžineriją, 31 proc. ‒ verslą, administravimą bei socialinius mokslus. Regione veikia 8 universitetai, 6 kolegijos bei 3 profesinės mokyklos. Tai rodo potencialą investicijoms tiek į paslaugų, verslo aptarnavimo, tiek į gamybos sritis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: