© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Nukelti sovietinius herbus nuo Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tilto Kaune pretenduoja trys įmonės – tai paaiškėjo penktadienį peržiūrėjus viešųjų pirkimų konkurso metu gautus pasiūlymus.

“Yra trys pasiūlymai ir manome, kad lyg ir viskas atitinka. Jeigu su dokumentais viskas bus tvarkoje, manome, kad konkursas įvyko”, – BNS penktadienį sakė konkursą rengusios savivaldybės bendrovės “Kauno švara” logistikos direktorius Vygantas Gudėnas.

Pasiūlymai, pasak jo, atitinka darbams numatytą kainą – neviršija 20 tūkst. eurų sumos.

Pasak V.Gudėno, konkurso laimėtojas turėtų paaiškėti iki trečiadienio.

Savivaldybė herbus nuims po to, kai pernai gruodį paveldosaugininkai panaikino jų teisinę apsaugą. Nuėmimo darbams gautas Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinio padalinio ir Kauno miesto Savivaldybės administracijos Kultūros paveldo skyriaus sutikimas.

Viešųjų pirkimų konkurso techninėje specifikacijoje nurodoma, kad laimėtojas turės nuimti iš viso 32 metalinius simbolius. Po metalinių simbolių nuėmimo kolonų paviršius turi būti aptaisytas apdailos cementinėmis fasado plokštėmis, atitinkančiomis pilonų spalvą.

Laimėtojas darbus privalės atlikti iki kovo 10 dienos. Darbų metu ant tilto gali tekti apriboti eismą.

Dabartinis tiltas su jį sovietine simbolika – žvaigždėmis bei pjautuvais su kūjais, sovietiniu herbu – pastatytas 1948 metais. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, sovietinė simbolika iki 2005 metų rekonstrukcijos buvo pridengta. Tuomet buvo pakeisti sovietinės simbolikos taip pat turėję tilto turėklai, bet stalininė simbolika liko ant betoninių pilonų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: