© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Centrinėje Kauno miesto dalyje artėjantį savaitgalį įsikurs tradicinė Kazimiero mugė. 14-ąj kartą vyksianti šventė prasidės penktadienį, 14 val., ir truks iki pat sekmadienio.
Mugės organizatorius – Šeimos ūkininkų sąjungos pirmininkas Vidas Juodsnukis – informavo, kad šiais metais mugėje dalyvaus per 1000 smulkiųjų verslininkų. Mugės kelias nusitęs nuo soboro iki pat rotušės. Kaune prekiaus suvenyrų gamintojai, medžio drožėjai, duonos kepėjai, mėsos perdirbėjai, saldumynų gamintojai, aludariai ir kt.

„LR Seimo nario Kazio Starkevičiaus idėja Kaune surengti Kazimiero mugę pasiteisino. Esame dėkingi ir Šeimos ūkininkų sąjungai už tradicijų suformavimą. Tos tradicijos garbingos ir solidžios. Šventė turi savo žavesį ir unikalumą. Visi žino, kad ji bus ir ne mažiau skambi negu Vilniuje. Daug kas sako, kad į Kauną patogiau atvykti, kad žmonės čia ne tokie išrankūs ir nuotaika geresnė. Savivaldybė visada padeda mugės organizatoriams – atleidžia nuo mokesčių, tik gero oro užsakyti negali, bet šiais metais ir šiuo klausimu pasistengėme”, – kalbėjo šventės globėjas miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Šiais metais į Kazimiero mugę Kaune atvyksta prekybininkų iš Estijos, Lenkijos, Latvijos ir Indijos.

Kauno mugė išsiskirs tuo, kad joje dalyvaus studentai ir dėstytojai iš Belgijos, Olandijos, Danijos, Suomijos, Ispanijos, Portugalijos. Tai – Erasmus intensyvi programa, finansuojama Europos Sąjungos. Šio projekto vadovas – Kauno kolegijos dėstytojas Alfredas Macijauskas. Penktadienį ir šeštadienį studentai su dėstytojais dirbs mugėje, o po to vyks apibendrinimas. Tai – didelė reklama Kaunui”, – kalbėjo V. Juodsnukis.

Mugės organizatoriai didelį dėmesį skiria ne tik verslui, bet ir kultūrai. Pasveikinti mugės dalyvių turėtų atvykti Lietuvos globėjas Šv. Kazimieras. Penktadienį koncertuos Kauno muzikos ansamblis „Ainiai”, Pivašiūnų kapela, „Girnapusė”. Šeštadienį kauniečius linksmins Daumantų muzikantai, Vytautas Šiškauskas ir kt. Sekmadienį scenoje prie muzikinio teatro karaliaus jaunieji atlikėjai, „Sadūnai” ir kiti ansambliai.

Norintiems akis paganyti bus į ką pažiūrėti – medžio drožėjai tris mėnesius drožė klumpę. Ji ąžuolinė, didelė ir sunkoka – du vyrai jos nepakelia. Taip pat bus pastatytas vieno metro aukščio alaus ąsotis su alumi. Visą savaitgalį Kazimiero mugės dalyviai ir lankytojai turės galimybę miesto centre automobilius statyti nemokamai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: