Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kaune gimusi ir augusi, energija spinduliuojanti aerobikos Lietuvoje pradininkė Joana Bartaškienė teigia, jog judėjimo teikiama nauda – neišmatuojama. Pokalbis su visiems gerai žinoma moterimi – apie jaunatviškumo paslaptis, didėjantį žmonių aktyvumą ir gimtąjį miestą.

Kaip Jums pavyksta išlikti tokiai energingai ir jaunatviškai?

Aš visuomet sakau, kad judėjimas – tai gyvenimas, o gyvenimas – tai judėjimas. Ir  šiuo metu aš labai džiaugiuosi, jog žmonės vis labiau pradeda suprasti sporto teikiamą naudą. Jeigu įpranti sportuoti nuo pat mažų dienų, tai gyvenimas visas bus be vaistų. Ir aš iki šiol taip gyvenu, o mano devizas – „gyvenkime sveikai be vaistų“.

Ar žmonės pradeda aktyviau sportuoti?

Taip, ypač moterys.1980-aisiais Lietuvoje pradėjau propaguoti aerobiką. Tuo metu buvo šios sporto šakos bumas. O dabar judėjimo kryptis kinta – populiarėja pilateso, jogos, gimnastikos ir įvairiausi sveikatingumo užsiėmimai. Džiugu, kad miesto valdžia ir įvairios visuomeninės organizacijos pradėjo skirti didesnį dėmesį įvairių sporto šakų plėtrai, skatinimui. Man nuoširdžiai malonu matyti, kai šeima išeina į stadioną praleisti savo laisvadienio. Tai reiškia, kad jie jau sąmoningi ir jie gyvens sveikai, ir vaikus išauklės taip, kad jiems nereikės eiti pas daktarus.

Ar Kaunas tinkamas miestas sportuoti?

Kaunas yra sporto lopšys, miestas visuomet buvo šalies sporto ašis. Vietų, kur Kaune galima sportuoti, tikrai daug, pradedant Panemune, Aleksotu, Žaliakalniu. Mano nuomone, reikia tik pabandyti pradėti judėti, o pradėti sportuoti niekada nevėlu.

Ką galėtumėte patarti kauniečiams, norintiems pradėti sportuoti, bet nerandantiems motyvacijos?

Pirmiausia atsikėlus iš lovos reikia truputį pajudėti. Tai gali būti trumpa rytinė mankšta, kuri leistų greičiau prabusti. Jeigu jums liūdna, tai eikit pas draugus, domėkitės ir klauskite, kur jie eina, ir junkitės kartu su jais. Ieškokite sveikatos kelio, tačiau jei negalite niekur sudalyvauti, tai visas sporto treniruotes galima atlikti namuose. Juk dabar internete gausu įvairiausių sporto mokomųjų pamokų, todėl užsiimti sportu galima ir neišėjus iš namų. Būkite aktyvūs ne tik patys, bet pasistenkite patraukti į judėjimą ir aplinkinius – kaimynus, draugus ir savo šeimą.

Ar mylite Kauną?

Tai mano gimtasis miestas. Ir po truputį Kaunas gražėja, įskaitant ir tų pačių kelių būklę. Aš nuoširdžiai tikiu, kad šis miestas mažais laipteliais kyla ir tobulėja. Tai nuostabus miestas, tik jį reikia dar labiau puoselėti ir mylėti. Reikia kiekvienam kauniečiui mylėti savo miestą, nešiukšlinti ir prižiūrėti aplinką. Galima sakyti, kad aš iki kaulų smegenų esu savo miesto patriotė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: