© Manto Headshooter nuotr.

Pirmadienį duris atvėrė pirmasis Lietuvoje tarptautinis bendradarbystės centras „Talent Garden Kaunas“, kurio tikslas – sukurti palankias sąlygas dirbti ir megzti naudingus kontaktus kūrybinių industrijų atstovams.

„Talent Garden Kaunas“ koordinuoja franšizė „Talent Garden“, veikianti nuo 2011-ųjų. Tai – pirmasis šios franšizės bendradarbystės centras (angl. co-working hub) Lietuvoje. Bendradarbystės idėjos, kuria remiasi „Talent Garden“ centrai esmė – suburti kūrybinių industrijų sferoje dirbančius žmones po vienu stogu. Čia savo idėjas gali įgyvendinti ne tik laisvai samdomi profesionalai, bet ir kūrybinių industrijų srityje dirbančios įmonės.

Bendradarbystės centras – laisvai samdomų darbuotojų alternatyva darbui namuose. Laisvės alėjoje įsikūrusiame biure įsigijusiems narystę suteikiama ne tik darbo vieta, bet ir galimybė užmegzti naudingų pažinčių, rasti sau partnerių ir semtis patirties iš šalia dirbančių kitų kūrybinių profesijų atstovų.

  © Manto Headshooter nuotr.

Nors bendradarbiavimo erdvės Lietuvoje nėra naujiena, „Talent Garden Kaunas“ – pirmasis tokio pobūdžio tarptautinis projektas ne tik Kauno mieste, bet ir šalyje. Kūrėjams suteikiama galimybė Lietuvoje vystomas idėjas perkelti į tarptautinį lygmenį – dalį narystės laiko jie gali praleisti dirbdami „Talent Garden“ užsienio biuruose.

 © Manto Headshooter nuotr.

„Talent Garden Kaunas“ steigėjas Artūras Bulota, pats jau ne vienerius metus besisukantis reklamos versle, teigia, jog bendradarbystės centro startas sėkmingas, o jame dirbti norinčių kūrybinių industrijų atstovų – gerokai daugiau, negu šiuo metu centro siūlomų darbo vietų. „Talentingi žmonės nebenori dirbti kažkam kitam, jie vis dažniau nori dirbti patys sau. Tokie bendradarbystės centrai, kaip šis, yra ateitis“ – teigė A. Bulota.

© Manto Headshooter nuotr.

„Talent Garden Kaunas“ skatina ne tik kūrybinių profesijų atstovų bendradarbiavimą – kaip ir visuose „Talent Garden“ biuruose, čia propaguojamos ir aplinkosaugos idėjos. Centro baldai pagaminti iš perdirbtų medžiagų, o kūrybinės erdvės interjere netrūksta natūralių gamtos elementų. Pasak „Talent Garden Kaunas“ įkūrėjų, šios patalpos bus naudojamos ne tik kaip darbo vietos perspektyviems specialistams – jose taip pat nuolat vyks centro bendruomenės nariams skirti renginiai ir susitikimai, skatinantys plėsti akiratį ir tobulėti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: