© Vilmanto Ramono nuotr./KaunoZinios.lt

Bankrutuojantis Ūkio bankas gaus beveik 600 tūkst. eurų kompensaciją bei galės išieškoti skolas iš susijusių asmenų. Bankas taikiai susitarė su krepšinio klubo “Žalgiris” valdytoja – viešąja įstaiga Kauno “Žalgirio” rėmėjas – ir Kauno arenos valdytoja Kauno arena, kurios bankui sumokės 595,8 tūkst. eurų už ne pagal paskirtį panaudotas lėšas.

Kauno apygardos teismas kovo 31 dieną pritarė Ūkio banko, Kauno “Žalgirio” rėmėjo ir Kauno arenos taikos sutarčiai. Ji numato, kad Ūkio banko bankroto administratorius toliau galės išieškoti ne pagal paskirtį panaudotas lėšas iš banko vardu veikusių asmenų.

Administratorius Gintaras Adomonis sakė, jog bankas ginčijo ložių nuomos ir reklamos sutartis.

“Formaliai vertinant, bankas klubą valdančiai viešajai įstaigai suteikė solidžią paramą, tačiau dalis tos paramos galimai ištekėjo kitur, dalis apskritai buvo suteikta neteisėtai. Suprasdami, kad dėl ankstesnių banko bei klubo savininkų ir vadovų veiksmų krepšinio klubas gali žlugti, nusprendėme pasirinkti taikų sprendimą – kompensacijos išmoką bei teisę toliau siekti susigrąžinti banko pinigus iš buvusių savininkų ir vadovų”, – pranešime spaudai sakė G.Adomonis.

Bendra Ūkio banko kreditorių reikalavimų suma siekia 458,2 mln. eurų, iš jų 269,1 mln. eurų tenka Indėlių draudimo fondui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: