© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Šiuo metu JAV interneto milžinė ” Google” ieško vieno lietuviškai kalbančio specialisto darbui Dubline ir kol kas neatskleidžia detalesnių planų, kada kursis Vilniuje. Tuo metu rinkoje kalbama, kad iš Varšuvos “Google” planuoja perkelti Baltijos šalių pardavimų padalinį, penktadienį rašo

delfi.lt.

Asociacijos “Infobalt” inovacijų vadovas Andrius Plečkaitis portalui teigė, kad “Google” sprendimas įkurti biurą Vilniuje įtakos Lietuvoje informacinių technologijų specialistų rinkai neturės:”Kol kas apie kokį nors “Google” padalinį, kuris būtų susijęs su programinės įrangos kūrimu ar duomenų centrais, mums neteko girdėti. Kiek žinau, tai yra daugiau plėtra, susijusi su reklamos ir paslaugų pardavimais regione. O tai kažkokio ypatingo poveikio IT specialistų rinkai neturime pagrindo tikėtis, tačiau tai gali keistis, jeigu “Google” matys galimybes čia kurti padalinius, susijusius su programinės įrangos kūrimu”.

Apie būsimo Lietuvos biuro personalo skaičių jis sakė nieko nežinąs. “Žinau tik tiek, kad iš Varšuvos į Vilnių jie perkelia savo regioninį centrą Baltijos šalims. Iki šiol jie dirbo iš Varšuvos”, – teigė A. Plečkaitis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: