KTU Bloomberg laboratorija /KTU archyvo nuotr.

Prieš beveik metus Kauno technologijos universiteto Ekonomikos ir verslo fakultete (KTU EVF) atidaryta „Bloomberg finansų rinkų laboratorija“ tapo itin vertinga studijų proceso ir mokslinės veiklos dalimi. Terminalas tapo ir moksleivių traukos objektu – profesoriaus Andriaus Guzavičiaus vedamose pamokose „Tapk Wall street‘o vilku!“ jau sudalyvavo 210 mokinių iš 39 mokyklų iš visos Lietuvos.

Paskutinieji apsilankę Vilniaus Karoliniškių ir Pilaitės gimnazijų vienuoliktokai prisipažino nesitikėję nieko panašaus.

„Nemaniau, kad čia galėtų būti taip įdomu, juo labiau nesitikėjau, kad leis mums patiems naudotis šiomis sistemomis“, – apie įspūdžius pasakojo Karoliniškių gimnazijos auklėtinis Eimantas.

Mokinius labiausiai domino akcijų pirkimas ir pardavimas. Jie prisipažino nesitikėję, kad šis procesas toks greitas ir rizikingas. A. Guzavičius, remdamasis tikrais pavyzdžiais, prieinamais terminale, mokiniams pademonstravo, kaip per akimirksnį gali dingti 80 milijardų dolerių.

Andrius Guzavicius

Profesorius Andrius Guzavičius / KTU archyvo nuotr.

„Trumpai tariant, daug saugiau žaisti rulete kazino, nei pirkti ir parduoti akcijas, – didesni šansai užsidirbti“, – susidomėjusiems mokiniams dėstė KTU profesorius.

Ekonomikos mokytoja Rasa, atlydėjusi mokinius į investavimo pamoką teigė, kad apsilankę Vilniaus vertybinių popierių biržoje ir vaikai, ir mokytojai susidomėjo akcijomis ir investicijomis.

„O tada pasižiūrėjome kaip atrodo „Bloomberg finansų rinkų laboratorija“, aiškinomės, kas būtent tai yra, susirinkome visą internete prieinamą informaciją apie KTU esantį terminalą ir nusprendėme, kad norime sužinoti, kuo kvėpuoja verslo pasaulis“, – apie kelią iki investavimo pamokų pasakojo Rasa.

KTU Bloomberg laboratorija_Investavimo pamokos_4

KTU archyvo nuotr.

Mokytoja prisipažino, kad nesitikėjo išvysti tokių aukštų technologijų, o dar labiau ją nustebino terminalo teikiamos galimybės.

„Visiškai neįtikėtina, kad šitos technologijos atkeliavo pas mus ir yra prieinamos čia, Kaune. Manau, kitiems šalies universitetams teks gerokai pasistengti, kad pavytų KTU“, – įspūdžiais dalinosi Rasa.

Norintieji dalyvauti investavimo pamokose dar šį pavasarį gali registruotis čia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: