Vaizdo klipo dainai "Cotton Wads" kadras

Tapyba ant kūno besidominti Švedijoje gyvenanti vizualinių menų kūrėja Vilija Vitkutė režisavo švedų dainininkės Hannos Turi  muzikinį vaizdo klipą dainai „Cotton Wads”. Kuriant vaizdo klipą šiai dainai Vilija buvo atsakinga ne tik už režisūrą, bet ir vizualinę klipo dalį.

Tai ne pirmas lietuvės ir švedės bendras darbas. 2014-jų liepą pristatytame Hannos Turi muzikiniame vaizdo klipe „Some kind of Hell“ buvo galima išvysti įspūdingus Vilijos sukurtus, ant kūno nutapytus spalvingus personažus.

„Norint kurti tokius darbus kaip mano, ypatingo išsilavinimo nereikia. Svarbu mokėti dailės pagrindus, daug dirbti, nebūti pavydžiam. Reikia išmokti matyti kitaip, mokėti keistis ir laužyti netinkamas taisykles. Naudinga daug skaityti, domėtis kitais menininkais, klausytis įvairios muzikos, žiūrėti filmus. Turi ne tik daug iš savęs reikalauti, bet kartu duoti sau daugybę įvairių gyvenimiškų bei kūrybiškų išbandymų.” – teigia Vilija.

Ne vienerius metus Švedijoje gyvenanti lietuvių menininkė, pripažinimą ir kultūrines premijas pelnė aktyviai rengdama parodas įvairiose šalyse, kurdama filmus Islandijoje ir muzikinius klipus Švedijoje (“Some Kind of Hell” laimėjo Metų muzikinio klipo apdovanojimą Dalecarlia muzikiniuose apdovanojimuose). Be baimės keldama iššūkius sau ir savo kūrybai, Vilija neužsibūna komforto zonoje ir nenustoja ieškoti naujų meno formų bei perspektyvų. Vienas įdomesnių Vilijos projektų buvo įgyvendintas amerikoje Amerikoje, kur ji su bendraminčiu fotografu, filmų kūrėju ir gerai žinomu Švedijos slidininku Adam Johansson įspūdinguose gamtos fonuose sukūrė fotografijų ciklą “What do we run for” (liet. Dėl ko mes bėgame).

Taip pat skaitykite: Miesto pokalbiai: dailininkė ir fotografė Vilija Vitkutė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: