A. Aleksandravičiaus nuotr.

Šeštadienį Kaune baigėsi tarptautinis forumas “Miesto idėjų kepykla” (angl. Urban Ideas Bakery). Galutinis forumo akcentas tapo momentinė akcija, kai visi renginio dalyviai ir ekspertai kartu su viešai pakviestais miestiečiais susirinko miesto Rotušės aikštėje neįprastu būdu parodyti meilę savo miestui. Akcijos šūkis: “Jei myli savo miestą ir tiki juo – prisijunk!”

40 forumo dalyvių (Kauno atstovai ir tarptautinė komanda iš aštuonių Europos šalių) kartu su prisijungusiais kauniečiais susirinko Rotušės aikštėje. Sustoję vorele vienas paskui kitą, akcijos dalyviai nuo aikštės pajudėjo Vilniaus gatve. Tada 50 žmonių eilė keliavo Daukšos gatve iki Gertrūdos gatvės, toliau iki Valančiaus gatvės ir iki startinės pozicijos – Rotušės aikštės eglutės. Dalyviai rankose laikė plakatus, raginančius miestiečius mylėti, didžiuotis savo miestu, giriančius Kauno pasiekimus. Sutiktiems praeiviams momentinės akcijos žygeiviai įteikinėjo širdeles, dėkojo ir ragino prisidėti kuriant, puoselėjant savo miestą. Tuo tarpu sutikti praeiviai akciją palydėdavo smalsiais žvilgsniais ir plačiomis šypsenomis, keli kauniečiai nepabūgo prisijungti, užsieniečius angliškai pakamantinėti, kas čia vyksta. Be gausybės dalyvių, akcijoje buvo galima pamatyti Kauno miesto vicemerą Rimantą Mikaitį, “Daugirdo” viešbučio savininką Vidmantą Žeką.

Ši akcija buvo tarsi pirmas žingsnis forume sugeneruotų idėjų įgyvendinimo link. Taip norėta visus dalyvius simboliškai įtraukti į miesto puoselėjimą, raginti miestiečius didžiuotis, mylėti ir prisidėti toliau kuriant savo miestą.

Dviejų dienų forumą “Urban Ideas Bakery”, kuris yra Britų tarybos projekto “Kūrybiniai miestai” dalis, organizavo Britų taryba ir Kauno technologijos universiteto Karjeros centras, bendradarbiaujant su Kauno miesto savivaldybe.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: