Internetų folkloras

Juokingi, baisūs, keisti, neįtikėtini ir nuostabūs dalykai. 20 įdomiausių patvirtintų faktų, apie kuriuos galbūt niekada nepagalvojote.

1. Aliaskoje yra įstatymas, draudžiantis žadinti grizlį tik tam, kad jį nufotografuotumėte.

2. 2002 m. Rusijos gyventojų surašymo duomenimis, daugiau nei 43 000 žmonių įvardijo tautybę, kuri nėra pripažįstama etnografiškai. Tarp įvardintų tautybių buvo tokios kaip goblinai, hobitai, čiučmekai, marsiečiai ir džedajai.

3. Viena iš sunkiausiai pagydomų fobijų – fobofobija, arba baimės baimė.

4. 1933 m. įmonė, gaminanti audimo stakles „Toyoda Automatic Loom – Works“, sukūrė naują padalinį, kurio specializacija buvo – automobilių gamyba. Šiandien tai didžiausia automobilių gamybos įmonė pasaulyje. „Toyota“ logotipas iki šiol reiškia siūlus, pervertus per adatos skylutę.

5. Pagal Prancūzijos įstatymus draudžiama kiaules vadinti Napoleono vardu. Kitiems gyvūnams šis draudimas netaikomas.

6. Andora – vienintelė šalis pasaulyje, kurioje pašto pristatymas yra nemokamas. Iki 1927 m. Andoroje nebuvo pašto skyrių, todėl tam, kad būtų galima išsiųsti ar gauti laišką, reikėjo vykti į artimiausią pašto skyrių, esanti Ispanijoje ar Prancūzijoje.

7. Daugiau nei pusė pasaulio gyventojų niekada nėra matę sniego.

8. Pasak etnografų, lietuviai turėjo ir seksualinius santykius globojantį dievą, gana intriguojančiu vardu – Pizius. Jam aukodavo jaunuoliai, ruošdamiesi nuotaką lydėti pas jaunąjį. Mergelės tuo tarpu aukodavo Gondui, taip pat seksualinius santykius globojančiam dievui. Tad santūri ir drovi lietuvių tauta ne prasčiau už kotas tautas kreipė dėmesį į meilę, seksualinį bei šeimyninį gyvenimą.

9. Daugiau nei 35 % Rusijos žmonių yra įsitikinę, kad Šerlokas Holmsas – tai reali istorinė asmenybe.

10. Australijoje už piliečio neaktyvumą  į rinkimus neturint pateisinamos priežasties baudžiama didelėmis baudomis. Galbūt ir Lietuvius tokios baudos paskatintų aktyviau balsuoti?

11. Panemunė yra pats mažiausias miestas Lietuvoje. Be to, tai vienintelis miestas, neturintis seniūnijos.

12. Bobas Marlis (Bob Marley) buvo palaidotas su giatara, futbolo kamuoliu, Biblija, žiedu (Etiopijos princo dovana) ir marihuanos atsargomis.

13. 1902 m. JAV prezidentui Teodorui Ruzveltui, kurį artimieji vadino Tedžiu, vienoje medžioklėje, kaip taikinį pastatė lokiuką, kurio Ruzveltas nenušovė. Dėl šio įvykio atsirado pliušinis meškiukas, kurį visame pasaulyje buvo pradėta vadinti Tedžiu.

14. Everesto viršūnėje veikia spartusis belaidis internetas.

15. Bulgarijoje galvos linksėjimas reiškia – NE, o jos sukiojimas į kairę ir į dešinę – TAIP.

16. Iki gyvenimo galo, kiekvieną kartą prieš kurdamas muziką Bethovenas panardindavo galvą į ledinį vandens dubenį. Galbūt dėl to, būdamas 30 – ies metų amžiaus jis prarado klausą.

17. Lietuvoje gegužės 13- oji turi būti viena iš mylimiausių dienų, nes tai yra Mildos šventės diena. O Milda – lietuvių meilės deivė. Jos šventykla buvusi Vilniuje ant dabartinio Trijų kryžių kalno, o Kaune stovėjusios dvi Mildos šventyklos: Aleksote ir alke, Neries ir Nemuno santakoje.

18. Garsaus serialo  „Daktaras Housas“ herojaus įvaizdis paremtas Šerloko Holmso paveikslu. Abu personažai labai ciniški, nagrinėja tik sudėtingiausius atvejus, jaučia aistrą muzikai ir yra užkietėję narkomanai.

19. 1812 m.  Anglijoje buvo priimtas įstatymas, galiojantis iki dabar, pagal kurį visose lavoninėse įrengtos varpų virvės, kad „numirėlis“, prisikėlęs iš letargo miego, galėtų pasikviesti pagalbą.

20. Tarp keisčiausių pasaulio profesijų yra viščiukų lyties nustatymo operatorius ir prezervatyvų bandytojas.

Parengta pagal knygą „Pati svarbiausia knyga svarbiausiai vietai“, Faktų labaratorija, Vilnius/ 2013

Taip pat skaitykite: Ypatingiausias visų laikų Leonardo da Vinci prašymas priimti į darbą

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: