(c) AB "Autrolis" archyvo nuotr.
Trolis

Keleivius troleibusais pervežančios bendrovės „Autrolis“ paskelbtame piešinių konkurse kauniečiai raginami išrinkti nugalėtoją iš penkių pretendentų, o ne trijų, kaip skelbta anksčiau. Už labiausiai patinkantį piešinį galima balsuoti socialiniame tinkle „Facebook“ įmonės profilyje „AB Autrolis“.

Konkurse ekologiškam personažui „Ekotroliui“ išrinkti Kauno miesto ir rajono vaikai pateikė beveik šimtą darbų. Gyventojai raginami vertinti ne autorių meistriškumą, o pačią idėją. Balsavimas tęsis iki balandžio 18 d.

„Esame sužavėti vaikų kūryba ir originaliais jų darbais, kurie buvo atlikti įvairia technika, todėl papildomai apdovanosime ir tų piešinių autorius, kurie šiek tiek „prasilenkė“ su konkurso reikalavimais, bet jų darbai atspindi „Autrolio“ dvasią”, – kalbėjo AB „Autrolis“ generalinis direktorius Mindaugas Legas.

„Ekotrolio“ piešinių konkursą įmonė paskelbė praėjusį mėnesį. Planuojama, kad „Ekotrolis“ puikuosis ne tik ant žemagrindžių troleibusų „Solaris Urbino“, bet ir bus žymimas visuose „Autrolio“ projektuose ir iniciatyvose, populiarinančiose švarią energiją ir draugiškos aplinkos kūrimą. Balandžio 18 d. komisija paskelbs piešinį nugalėtoją.

„Visa šia akcija siekėme ne tik paskatinti vaikų kūrybą, bet ir atkreipti jų dėmesį į troleibusus, kad jie žinotų, kokią naudą ši gamtos neteršianti transporto priemonė teikia miestui, kad švari gyvenamoji aplinka yra viena didžiausių mūsų vertybių“, – akcentavo M. Legas.

Pasak direktoriaus, „Ekotrolio“ personažas bus tik simbolis, įprasminantis žmogaus santykį su gamta ir aplinka, kurioje jis gyvena. Taršos mažinimu mieste suinteresuota įmonė siekia turėti žaismingą personažą, kuris pabrėžtų, populiarintų ir skatintų gyventojus rūpintis gamta.

Konkurso finalistų piešinius rasite čia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: