KaunoZinios.lt arch. nuotr.

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį paskelbė, kad vadinamojoje pedofilijos byloje palieka galioti išteisinamąjį nuosprendį velioniui Andriui Ūsui.

Vilniaus apygardos teismas apeliacine tvarka nagrinėjo Vilniaus miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus skundą, kuriuo buvo prašoma panaikinti išteisinamąjį nuosprendį.

Savivaldybės specialistai teigė, kad žemesnės instancijos teismas šališkai išnagrinėjo bylą, nevertino įrodymų, patvirtinančių A.Ūso kaltę, o vertino tik duomenis, leidžiančius jį išteisinti.

Savivaldybės specialistų skundą teismas atmetė.

Pernai lapkričio 30 dieną tuometinis Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas visiškai išteisino velionį kaunietį A.Ūsą, kaltintą mažametės Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimu. Teismas padarė kategorišką išvadą, kad mažametė seksualinę patirtį įgijo savo tėvo namuose per neteisėtus, nekvalifikuotus ir įkyrius klausinėjus bei filmavimus 2008-2009 metais. Anot teismo, vaizdo įraše tėvo kalbinama mergaitė apie tvirkinimą kalbėjo primokyta. A.Ūsas žuvo 2010 metų birželį apvirtus keturračiui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: