(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Apie tai, kaip beveik metus vykstanti aukštojo mokslo pertvarka atrodo studentų akimis, kokius pokyčius aukštajame moksle pastebi studentai, Lietuvos studentų sąjunga (LSS) kviečia pasikalbėti susitikimų cikle „Studentai – studentams“. Šia tema LSS komandos kelionė per Lietuvą startuoja balandžio 22 d. uostamiestyje, kur šalies studentų atstovai susitiks su pajūrios regiono akademiniu jaunimu.

„Pagrindiniai aukštojo mokslo pertvarkos adresatai yra studentai. Jiems siekiama sudaryti geresnes sąlygas siekti kokybiško, konkurencingo aukštojo išsilavinimo. Planuojant pertvarką, būtent šių jaunų žmonių likimu buvo daug spekuliuojama, gąsdinama.

Kaip pirmieji pertvarkos metai paveikė studentus, kokias galimybes tobulėti atvėrė? Apie tai bei dar daugiau ir planuojame pasikalbėti atvirai akis į akį“, – teigia Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Dainius Dikšaitis.

LSS vadovas tikisi, jog susitikimuose užmegztas tiesioginis dialogas su studentais padės ne tik išsklaidyti daugelį spekuliatyvių interpretacijų aukštojo mokslo pertvarkos klausimais, bet ir padės pagrindus studentams palankesniems aukštojo mokslo pertvarkos žingsniams.

Susitikimuose „Studentai studentams“ be LSS vadovo dalyvaus ir LSS viceprezidentė tarptautiniams ryšiams Karina Ufert, projektų vadovas Vytautas Valentinavičius, Akademinio proceso ir socialinių reikalų koordinatorius Dovydas Kinderys.

Studentai kviečiami ne tik aktyviai dalyvauti susitikimuose, bet ir lemti jų turinį – organizatoriai sudarė galimybę studentams būti susitikimo autoriais ir teikti išankstinius klausimus, siunčiant juos elektroniniu paštu, adresu info@lss.lt.

Kiti artimiausi Lietuvos studentų sąjungos atstovų susitikimai su studentais vyks balandžio 29 dieną Kaune. Šiame akademiniame mieste bus vykdomi atskiri susitikimai su universitetų ir kolegijų studentais. Gegužės pradžioje planuojamas ir atskiras susitikimas su sostinės studentija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: