Dėl leidimo organizatoriams rengti „Kauno naktis” iškilo didelis ažiotažas, todėl Kauno miesto savivaldybė jaučia pareigą paaiškinti susidariusią situaciją. Asociacijai „Idėja Kaunui” rengti „Kauno naktis” rugsėjo 4 d. nebuvo išduotas leidimas ne dėl škotų sirgalių viešnagės, kaip tai pateikiama spaudoje.

Liepos 9 d. asociacija „Idėja Kaunui” kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę, norėdama rezervuoti savo renginiui rugsėjo 4 dieną ir prašydama neduoti leidimų kitiems renginiams, kad „galėtų užtikrinti renginio saugumą ir kokybę” (citata iš prašymo). Tačiau tuo metu keli renginiai jau buvo gavę leidimą, dar dėl kelių jau buvo derinama. Apie tai asociacijos „Idėja Kaunui” atstovas buvo informuotas žodžiu, todėl jam iškart buvo pasiūlyta organizuoti renginį ne rugsėjo 4 d., bet bent savaite vėliau, kad visi Kaune numatyti renginiai nevyktų vieną dieną, bet labiau pasiskirstytų. Renginio organizatorius iškart atmetė bet kokią galimybę nukelti renginį.

Rugpjūčio mėnesį asociacija „Idėja Kaunui” vis dėlto pateikė prašymą leisti organizuoti renginį „Kauno naktys” rugsėjo 4 d. Renginių organizavimo Kauno viešosiose vietose komisija šį prašymą svarstė rugpjūčio 18 d. Kadangi renginio programa numatė naktinius moksleivių koncertus, be to, ne visose renginiui numatytose viešosiose erdvėse organizatoriai užtikrino dalyvių apsaugą, prašymas buvo atidėtas, prašant ištaisyti trūkumus. Klausimas dėl renginio datos tinkamumo ar netinkamumo komisijos posėdyje nebuvo iškeltas.

Vėliau renginio organizatoriai pakeitė programą, panaikindami problemą dėl moksleivių naktinio dalyvavimo (jų koncertą pakeitė studentų pasirodymai), tačiau nepridėjo kitų ankstesniame posėdyje pareikalautų dokumentų dėl dalyvių apsaugos.

Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad reikalavimus dalyvių apsaugai pateikia policija, o ne Savivaldybė. Be to, Renginių organizavimo komisija išduoda leidimus tik renginiams iki 23 val. Dėl renginio laiko pratęsimo leidimą gali duoti Savivaldybės tarybos kolegija. Paskutinis kolegijos posėdis prieš rugsėjo 4-tąją buvo numatytas kitą dieną po Renginių organizavimo komisijos posėdžio, todėl tinkamai pateikusi dokumentus asociacija „Idėja Kaunui” dar galėjo suspėti gauti visus leidimus rugsėjo 4 d. renginiui.

Visus reikiamus dokumentus renginiui „Kauno naktys: kultūra ir aš” rugpjūčio 31 d. pateikė kitas organizatorius – Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Kauno komitetas. Renginio data pakeista į rugsėjo 18 d. Renginių organizavimo Kauno miesto viešosiose vietose komisija pritarė šiam renginiui. Rugsėjo 10-ąją Kolegija spręs, ar leisti renginį vykdyti iki 6 val. ryto.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: