(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Rugsėjo 11 d. Kaune į prekybos miestelyje „Urmas” esančią aikštę susirinkęs jaunimas žada surengti rekordinę apsikabinimų akciją „Apsikabinkim!”.

Skaudžiu įvykiu visame pasaulyje pagarsėjusią dieną dalintis meile ir šiluma apsikabinant vieni su kitais – tokią idėją pristato akcijos organizatoriai.

„Tenka pripažinti, kad šiuo metu viešojoje erdvėje dominuoja neigiamos naujienos. Kasdien girdime apie įvairius konfliktus, nusikaltimus, nelaimes ir taip toliau. Todėl manome, kad ši akcija – puikus būdas parodyti, kad yra pasaulyje ir teigiamų dalykų. Ir kuo daugiau mūsų šeštadienį susirinks į akcijos vietą, tuo garsiau nuskambės žinia, kurią norime pasakyti”, – pasakoja akcijos organizatorių vadovas Jonas Plenta.

Pasak akcijos rengėjų, apsikabinimas – tai tolerancijos, šilto draugiškumo, meilės ženklas, suprantamas bet kuriam žmogui, todėl jis labiausiai tinka išreikšti renginio idėją.

Dalyvauti organizatoriai kviečia visus, kas tik pritaria šiai idėjai ir nori nuostabiai praleisti laiką su bendraminčiais. Tačiau daugiausia tikimasi sulaukti jaunimo atstovų.

„Jaunimas – viena iš labiausiai pažeidžiamų visuomenės dalių. Tikime, kad ši akcija bus vienas iš tų mažų žingsnelių, padedančių jauniems žmonėms atrasti tikrąsias vertybes: draugiškumą, žmogišką šilumą, toleranciją, taiką”, -aiškina J. Plenta.

Visų akcijos dalyvių lauks nemokamas koncertas ir specialus ženklas, bylojantis apie dalyvavimą renginyje.

Akcijos metu taip pat tikimasi pasiekti Lietuvos rekordą – daugiausia apsikabinusių žmonių vienoje vietoje.


Nerijus Budrys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: