(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Asociacija „Visuomenė be sienų“ užsiima jaunimo pilietiškumą bei kūrybingą dalyvavimą visuomenės gyvenime skatinančių projektų inicijavimu ir įgyvendinimu. Dalis projektų yra būtent tai, ką standartiškai sietume su pilietiškumu – domėjimasis politika, įtakos įvairių sprendimų priėmimui darymas, jaunų žmonių bendruomenių kūrimas, žinių apie apie šalies ir pasaulio politinį gyvenimą suteikimas. Tačiau kartu siekiama neužsidaryti siauruose rėmuose ir visuomeninį dalyvavimą traktuoti plačiau, kaip bet kokio indėlio į viešąją gerovę kūrimą. Tad daug dėmesio skiriama meninėms iniciatyvoms, kūrybiniams projektamas, skirtiems tiek jauniems žmonėms plačiąja prasme, tiek vaikų namų auklėtiniams.

2010 metų lapkričio mėnesio pabaigoje asociacija „Visuomenė be sienų“ šventė oficialios registracijos dvejų metų sukaktį, tačiau kartu vienokia ar kitokia forma organizacija veikia jau beveik ketverius metus.

Šiuo metu svarbiausi organizacijos projektai yra tinklaraštis www.sparnai.com, skirtas jaunų žmonių analitinių gebėjimų ir kritinio mąstymo stiprinimui bei Nacionalinė politologijos olimpiada, į kurią, kaip jau tapo tradicija, susirenka geriausi politika besidomintys moksleiviai iš visos Lietuvos. Taip pat bendradarbiaujant su Vytauto Didžiojo universitetu rengiami Politologijos vasaros kursai, kuriuose moksleiviams užsiėmimus veda universiteto dėstytojai bei aukštesniųjų kursų studentai. Organizacija kartu su grupe įvairių meno sričių studentų organizuoja projektą „Aukime kartu“, skirtą vaikų globos namų auklėtinių integracijai į visuomenę per viešus meninius pasirodymus. Asociacija neseniai baigė moksleivių kūrybiškumo skatinimo konkursą „Jaunųjų kūrėjų forumas“, o vos prieš keletą savaičių organizacija pradėjo bendradarbiavimą su festivalio „VDU jazz jungtys“ komanda ir pateikė bendrą paraišką finansavimui gauti.

Svarbiausi organizacijos finansavimo šaltiniai yra Kauno miesto savivaldybė, įvairūs fondai (pvz. Tautos fondas), verslo įmonės.

Šiuo metu organizacijoje yra apie 10 aktyvių narių, sudarančių organizacijos branduolį, dar maždaug tiek pat dalyvauja tik kai kuriose veiklose.

Formalių reikalavimų naujiems nariams nepateikiama, tačiau įprasta, kad organizacijos narys yra maždaug 18-25 metų amžiaus, besidomintis visuomenės gyvenimu (plačiąja prasme – politika, kultūra, ekonomika ir viskuo, kas galėtų patekti į šią savoką) ir norintis bei galintis skirti laiko bei jėgų bendraamžių ar šiek tiek jaunesnių žmonių tobulėjimui. Visus norinčius prisijungti asociacija „Visuomenė be sienų“ kviečia rašyti adresu besienu@gmail.com ir individualiai susitarti dėl susitikimo.

„Visuomenė be sienų“ – tai nedidelė organizacija, nesiekianti masiškumo, todėl dalyvavimas veikloje nariams yra kaip gyvenimo būdas, kuriame visi yra draugai ir kolegos. Organizacija stengiasi neakcentuoti hierarchijos ir veikia, visų pirma, idėjų cirkuliacijos principu, o ne „nuleidžiant“ jas iš viršaus. Dėl šios priežasties kiekvienas, turintis gerą mintį ir bent apytikrį įsivaizdavimą, kaip būtų galima ją įgyvendinti, tikrai nelieka nepastebėtas.

VIZITINĖ KORTELĖ:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: