(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno pedagogų kvalifikacijos centre atidaryta Kauno miesto ugdymo įstaigų gerosios patirties sklaidos parodos „Ugdymas netradicinėse aplinkose”.

Kauno pedagogų kvalifikacijos centras, planuodamas 2009 metų veiklos programą, atsiliepė į Kauno miesto Švietimo ir kultūros departamento raginimą – ugdymui išnaudoti netradicines aplinkas – ir numatė organizuoti šią parodą. Tikslas – skleisti Kauno miesto ugdymo įstaigų gerąją patirtį organizuojant ir vedant dalykų ar integruotas pamokas, klasių valandėles, konkursus ir kitus renginius netradicinėse aplinkose.

Parodos atidaryme dalyvavo ir sveikinimo žodžius tarė Kauno miesto mero pavaduotojas Algimantas Kurlavičius, Švietimo ir ugdymo skyriaus Formaliojo švietimo poskyrio vedėja Vilija Adaškevičienė, šios parodos globėja ir kuratorė, Švietimo ir ugdymo skyriaus vyriausioji specialistė Gražina Jablonskienė, Kauno Vaižganto vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jekaterina Juknevičienė, taip pat dalyvavo pateiktų darbų autoriai.

Parodoje eksponuojami 157 darbai iš 51 ugdymo įstaigos. Vieno eksponato sulaukta iš miesto etikos mokytojų metodinio būrelio. Daugiausiai darbų pateikė Juozo Grušo vidurinės mokyklos, „Varpo”, S.Dariaus ir S.Girėno gimnazijų, „Žiburio”, Veršvų vidurinių mokyklų mokytojai. Džiugu, kad savo patirtį šioje parodoje skleidžia ne tik Kauno miesto Švietimo ir ugdymo skyriui pavaldžios organizacijos, bet ir Kauno apskrities kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centras, pristatęs net 10 stendinių pranešimų su išsamiais aprašais, Kauno statybininkų rengimo centras, Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centras, Kauno rajono Domeikavos lopšelis – darželis.

Parodą apipavidalino Juozo Grušo vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotojos ugdymui Vilija Demjanova ir Nijolė Leonovienė, originalia puokšte papuošė Kauno moksleivių aplinkotyros centras. Organizatoriai tikėjosi sulaukti netradiciškai pristatomų eksponatų. Ar taip įvyko, tuo galėsite įsitikinti apsilankę parodoje, kuri veiks iki 2010 m. sausio 28 d. Kauno pedagogų kvalifikacijos centro bibliotekoje – informaciniame centre, Vytauto pr. 44.

Pedagogų kvalifikacijos centro informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: