"Gloria lingua" archyvo nuotr.

Penktadienį oficialiai atidarytas Kauno regiono kempingas, įsikūręs prie Lampėdžių karjero. Jo nuomininkai šią savaitę jau priėmė pirmuosius turistus iš užsienio – jais tapo iš Prancūzijos, Austrijos, Lenkijos  atvykusios šeimos bei keliautojai iš JAV.

Kempingas dešimčiai metų išnuomotas bendrovei „Turto centras“, kuri laimėjo Kauno miesto savivaldybės skelbtą konkursą. Kempingą prižiūrinčios bendrovės savininkai – Linas Žabaliūnas, pastarąjį dešimtmetį dirbantis atvykstamojo turizmo srityje bei šiuo metu vadovaujantis Lietuvos kaimo turizmo asociacijai, ir Vygandas Lazauskas, kempingo „Vilnius city“ įkūrėjas ir Lietuvos kempingų asociacijos prezidentas.

„Abu turizmo srityje esame sukaupę daug žinių ir patirties, todėl ryžomės vystyti šį kempingo projektą ir esame nusiteikę rimtam darbui. Optimistiškai nuteikia tai, kad jis yra patogioje vietoje – šalia greitkelio „Via Baltica“, taip pat pakeliui važiuojantiems nuo pajūrio link Kauno ir Vilniaus“, – teigė L. Žabaliūnas.

„Šiemet jau nesitikime didelio poilsiautojų srauto. Nuo kitų metų kempingas bus įrašytas į visus įmanomus užsienio katalogus, todėl poilsiautojai galės iš anksto įtraukti šį kempingą į savo maršrutus. Nors šiek tiek baugina miesto kempingui būdingas triukšmas nuo gatvės, tačiau itin džiugina aplink esanti žaluma“, – sakė V. Lazauskas.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas pažymėjo, kad konkurso laimėtojas, sudaręs nekilnojamojo turto nuomos sutartį su savivaldybe, įsipareigojo per trejus metus į kempingo infrastruktūrą investuoti ne mažiau kaip 200 tūkst. litų, kasmet investuojant bent 65 tūkst. litų. „Tikiuosi, kad po šių investicijų kempingas taps dar patrauklesniu ir užsienio turistai pamėgs jame lankytis“, – linkėjo miesto meras ir kempingui padovanojo Kauno vėliavą bei didelį Kauno žemėlapį.

Miesto vadovas taip pat pabendravo su iš JAV atvykusiais ir po pasaulį džipais keliaujančiais amerikiečiais. Jie pasakojo naują kempingą radę per interneto paiešką ir čia atvykę. Naujojo kempingo vaizdai pateks į amerikiečių kuriamą dokumentinį filmą apie kelionę nuo Sibiro iki Prancūzijos.

Pastarąsias dvi savaites naujieji kempingo šeimininkai valė teritoriją, patalpas. Po pastarojo savaitgalio vien iš paplūdimio buvo išvežta daugiau kaip keturi kubiniai metrai poilsiautojų paliktų atliekų. Kempinge įdarbinti trys darbuotojai, jį prižiūri saugos tarnyba.

ES struktūrinių fondų ir Kauno miesto savivaldybės lėšomis finansuotame kempinge poilsiautojų poreikiams įrengti dušai, tualetai, persirengimo kambariai, poilsio inventoriaus nuomos punktas, medicinos punktas, kavinės patalpos. Lauko kavinę terasoje planuojama atidaryti dar šią vasarą.

Kempinge įrengtos krepšinio, lauko teniso ir paplūdimio tinklinio aikštelės. Poilsiavietės teritorijoje nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takai, suformuotos aikštelės palapinėms bei automobiliams statyti. Kempingo aikštelėje vienu metu galės apsistoti iki 12 turistinių namelių.

Anot V. Lazausko, infrastruktūrą reikia tobulinti, kad ji atitiktų minimalius tarptautinius reikalavimus. Jau  svarstoma, kaip išplėsti teritoriją turistiniams nameliams, kad  kempingo veikla būtų pelninga ir jis galėtų patekti į užsienio kempingų katalogus. „Tam planuojame kemperių aikštelių skaičių padidinti bent iki 50. Taip pat reikės visiškai įrengti vietą svečiams maistui gaminti, nuotekų išsipylimo ir vandens prisipylimo aikštelę turistiniams nameliams, skalbyklą su džiovykla, pertvarkyti registracijos patalpas“, – paaiškino V. Lazauskas.

Kempingo paplūdimys ir toliau liks atviras visiems miestiečiams. Paplūdimyje veiks tualetas, dušas, už naudojimąsi jais bus imamas nedidelis mokestis, kuris bent iš dalies padengs jų priežiūros išlaidas. Aktyvios Lampėdžių bendruomenės bus kviečiamos kempinge organizuoti renginius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: