(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Gegužės 12 dieną Šeimos dienos proga Rotušėje buvo pagerbta 41 sutuoktinių pora, švenčianti auksines ir deimantines vestuves.

„Man labai malonu jus priimti ir pasveikinti. Šeimos diena pradėta minėti dar visai neseniai. Kaunas – tradicijų miestas. Simboliška, kad atvykote į Rotušę prie Nemuno ir Neries santakos. Šeimos dienos proga sveikinu jus – tėvus, senelius ir močiutes. Visą gyvenimą jūs esate kartu, linkiu, kad ir vaikai visada būtų greta jūsų. Būkite laimingi, tegul būna rami jūsų senatvė“, – kalbėjo miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Visuomenės sveikatos biuras džiaugiasi tapęs gražios tradicijos pradininku. Praėjusiais metais pagerbėme daugiavaikes šeimas, gražiai auklėjančias savo vaikus, o šiais metais visą dėmesį skyrėme darnioms šeimoms – auksiniams ir deimantiniams jaunavedžiams.

Šeimoje gyvenantis žmogus yra ir sveikesnis, ir saugesnis, ir laimingesnis.

Šeima – ta vieta, kurioje mes mokomės nešioti vieni kitų rūpesčius ir džiaugsmus. Dėkojame, kad rodote pavyzdį jaunimui, kaip reikia gyventi santarvėje. Sutarimui, santarvei ir meilei visada reikia pastangų“, – kalbėjo Kauno visuomenės sveikatos biuro direktorė Alina Didžiulienė.

Auksinių ir deimantinių vestuvių jubiliatai įsiamžino su meru, dėkojo už sveikinimus.

Jubiliatams buvo sudainuota „Laimingų metų“, įteikti bilietai į teatrą, surengtos vaišės. Už gražią šventę jubiliatai atsistoję sutartinai tris kartus ištarė “ačiū“.

Išeidami jubiliatai skambino prie durų esančiu varpu, kuris, pasak Civilinės metrikacijos biuro vedėjo Kęstučio Ignatavičiaus, yra sėkmės ir ilgo gyvenimo santarvėje simbolis.

Šeimos šventėje dalyvavo mero pavaduotojas Algimantas Kurlavičius, miesto tarybos narė Edita Gudišauskienė, administracijos direktorius Vygantas Gudėnas ir kiti.

Susirinkusiems į Šeimos dienos minėjimą Rotušėje koncertavo Veterinarijos akademijos folkloro ansamblis „Kupolė“. Jubiliatai kartu su ansambliu dainavo jiems žinomas ir pamėgtas dainas, ir romansus „Širdies nepažadėsiu“, „Sugrįžki, jaunyste“ ir kt.

Šventę surengė Kauno miesto visuomenės sveikatos biuras. Šventės rėmėjai – Kauno valstybinis dramos teatras, Muzikinis teatras, klubas „Klotonė“ ir Medžiotojų užeiga.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: