(c) organizatorių archyvo nuotr.

Šeštadienį Kaune įvykęs antrasis Bagažinių turgus sulaukė dvigubai daugiau prekiautojų nei prieš mėnesį. Tokia sėkmė paskatino renginio organizatorius galvoti apie šios idėjos įgyvendinimą ir kituose miestuose, pirmiausia – Vilniuje.

„Kaip ir tikėjomės, šį kartą sulaukėme dvigubai daugiau – apie šimtą – prekiautojų. Labai džiugu, kad vis daugiau žmonių pritaria mūsų idėjai – nelaikyti namie nereikalingų daiktų, o juos parduoti ar išmainyti Bagažinių turguje“, – sako turgaus organizatorių atstovas Jonas Plenta.

Pasak jo, sulaukiama vis daugiau pasiteiravimų, kada tokie turgūs bus rengiami ir kituose Lietuvos miestuose. Ypač aktyvūs vilniečiai, todėl artimiausiu metu ketinama Bagažinių turgų surengti būtent sostinėje.

Tuo tarpu gegužės aštuntąją antrajame Bagažinių turguje Kaune prekių įvairovė buvo dar didesnė. Be įvairių daugiau ar mažiau naudotų daiktų šį kartą buvo galima rasti ir daug įvairių rankų darbo papuošalų, interjero detalių ar kitų kruopščiai laisvalaikiu pagamintų mielų smulkmenų.

„Esu žaidusi įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinėse, per keletą metų susikaupė labai daug aprangų komplektų, tad nutariau dalį jų parduoti. Taip pat atsivežiau savo rankų darbo papuošalų“, – vardijo viena iš prekiautojų.

Turguje vėl apsilankė dainininkė Daina Bilevičiūtė, kuriai šį kartą kompaniją palaikė „Kauno ponia 2004“ Eglija Vaitkevičė pristačiusi savo rankų darbo kosmetiką. „Čia toks specialus eliksyras – tereikia papurkšti ir tuoj visi vyrai bus mano“, – šmaikštavo E. Vaitkevičė leisdama išmėginti jos kurtus produktus visiems norintiems.

Bagažinių turgūs bus rengiami iki spalio mėnesio. Prekyba vyksta kiekvieno mėnesio antrą šeštadienį automobilių aikštelėje, esančioje prekybos miestelio „Urmas“ teritorijoje. Prekiautojai į turgų atvažiuoja automobiliais ir prekiauja iš jų bagažinių. Už prekybos vietą prekiautojams mokėti nereikia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: