(c) KaunoŽinios.lt archyvo nuotr.

UIB Kaunas projektas – analogų neturintis metodas, kuris “Creative cities” buvo pabandytas pirmą kartą Kaune. Ši praktika pasitarnaus ir pagelbės rengiant UIB kitose šalyse. Anot „Creative Cities“ projekto vadovės Lietuvoje, kodėl šios dirbtuvės vyko laikinojoje sostinėje “Vis tik, kiekvieną kaunietį pasiekusios žinios apie šį projektą sudomina, o dažnas klausimas iškyla: „Kodėl būtent Kaunas?“. Vilma Bačkiūtė džiaugiasi, jog iš trijų galimų variantų – Vilnius, Kaunas, Klaipėda – buvo pasirinkta laikinoji sostinė. Jau nuo seno Kaunas skamba, kaip patriotiškas miestas su savo kultūra, gyvenimo būdu, žmonių išskirtiniu žavesiu ir žinoma komercija. Kol Vilnius – sostinė, Klaipėda – uostamiestis, tol Kaunas – tikras Lietuvos miestas!

Pirmosios dienos vakare buvo subrandintos trys skirtingos projektų koncepcijos, tačiau visos jos buvo paremtos tuo pačiu pamatiniu principu: kauniečiai turi labiau įsitraukti į miesto gyvenimą. Taigi penktadienį ryte buvo nuspręsta visoms pirmosios dienos idėjoms artimą, šūkiu „Aš mylių Kauną“ paremtą projekto idėją. Darbo grupė, kuri turėjo parengti konkrečias ir greitas veiklas nusprendė suorganizuoti „flashmobą“, kurio šūkis buvo „Jei myli Kauną ir tiki juo – prisijunk”. Dar viena spontaniška veikla – socialiniame tinkle facebook surengta apklausa, siekusi gauti pasiūlymus šūkiams Kaune. Vienas įdomiausių pasiūlymų – „Kaunas got Balls“.

Kitos darbo grupės apibrėžė tolimesnes šios projektinės koncepcijos veiklas, ir jau pirmadienio, gruodžio 14-tosios vakarą, Coffee Inn vyks planuojamąjį susitikimą, sugeneruotoms idėjoms apibendrinti ir veiksmų planui sudaryti. Dalyvių pasiūlyta meilės Kaunui skatinimo programa sulaukė teigiamų vertinimų tiek iš savivaldos darbuotojų pusės, tiek iš verslininkų. Laura Ramanauskaitė – Stašiauskienė pažadėjo pasistengti, kad į jaunimo NVO iniciatyvų finansavimo konkursą būtų įtraukta meilė Kaunui skatinanti paprogramė.

Projekte dalyvavę kauniečiai dar kartą galėjo įsitikinti, kad genialiausi yra patys paprasčiausi pasiūlymai. Vos per vieną vakarą miesto svečiai pajuto ir užčiuopė esminę Kauno problemą: nepilnavertiškumo kompleksą. Ištuštėjančios gatvės vakarais, filmukai pristatantys Kauną, kaip istorijos auką – visa tai į ateitį nenukreipto požiūrio rezultatas. Tikėkimės, kad šio projekto metu iškristalizuotos idėjos (kurios tikėtina, daugeliui kauniečių galvoje sukasi nuolat) taps akivaizdžių ir efektyvių veiksmų rezultatais ir kauniečiai pagaliau išsikraustys lagaminus ir apsigyvens savajame mieste.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: