© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) sakė, kad yra įsimylėjęs, nors kalbėjo ne apie Michelle (Mišel), bet prisiekia, kad žmona tai supranta.

“Esu pasakęs tai viešai: aš myliu Meryl Streep (Meril Strip). Myliu ją. Jos vyras žino, kad aš ją myliu. Michelle žino, kad aš ją myliu. Abu jie nieko dėl to negali padaryti”, – sakė B.Obama, pirmadienį teikdamas Prezidento laisvės medalius.

B.Obama garbingiausius civilinius JAV apdovanojimus įteikė 18-ai žmonių, tarp jų – tris “Oskarus” turinčiai M.Streep, muzikantui Stevie Wonderiui (Stiviui Vonderiui), čiliečių ir amerikiečių rašytojai Isabel Allende (Isabel Aljendei), žurnalistui Tomui Brokaw (Tomui Brokou) ir kompozitoriui Stephenui Sondheimui (Stivenui Sondheimui).

B.Obama šypsodamasis apipylė pagyromis “Mano Afrikos” (Out of Africa) aktorę M.Streep ir jos sugebėjimą įkūnyti vaidinamus herojus.

“Ji taip visapusiškai ir su užuojauta įsigyvena į savo veikėjus”, – sakė jis per ceremoniją Baltuosiuose rūmuose.

Prezidentas taip pat gyrė jos muzikinius sugebėjimus ir įspūdingą sugebėjimą kalbėti su bet kokiu akcentu.

“Ji yra dainavusi ABBA (dainas), kas, žinote, yra nepaprasta. Ji išmoko griežti smuiku, nešiojo vienuolės abitą, sutramdė puolantį liūtą, įvaldė visus pasaulio akcentus. Meryl išties yra viena svarbiausių Amerikos ponių”, – sakė B.Obama.

2012 metais M.Streep “Oskarą” pelnė už Margaret Thatcher (Margaret Tečer) vaidmenį filme “Geležinė ledi” (The Iron Lady). Pirmąjį savo “Oskarą” ji gavo 1980 metais už darbą juostoje “Kramer prieš Kramerį” (Kramer vs. Kramer), o dar vieną – 1983 metais, už “Sofijos pasirinkimą” (Sophie’s Choice).

B.Obama taip pat pagerbė “Motown” legendą S.Wonderį, kurio “Talking Book” yra apskritai pirmasis jo nusipirktas albumas.

“Man buvo 10 metų. Galbūt 11. Iš savo paties pinigų. Neturėjau jų daug. Ir aš klausiausi to kūrinio – tas kūrinys taip nusidėvėjo”, – sakė jis.

“Kas iš tiesų apibūdina Stevie muziką, tai šiluma ir žmogiškumas, kurie rezonuoja kiekvienoje natoje. Kai kurios jo dainos padėjo mums įsimylėti. Kitos gydė mums širdis. Kai kurios motyvavo mus per (rinkimų) kampaniją”, – sakė prezidentas.

Prezidento laisvės medaliais taip pat buvo apdovanoti ekonomistas Robertas Solow (Robertas Solou) ir ilgiausiai dirbantis JAV Atstovų Rūmų narys Johnas Dingellas (Džonas Dingelas).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: