Sausakimšoje Kauno sporto halėje sekmadienį buvo žaidžiamas didysis Baltijos krepšinio lygos (BBL) finalo ketverto finalas, kuriame susitiko sėkmingai pusfinalio barjerą peržengę žalgiriečiai ir Rygos VEF krepšininkai. Po įdomios, permainingos ir atkaklios kovos pelnytą pergalę iškovojo Kauno „Žalgiris“ (75:67), taip apgindamas čempiono titulą.

Žalgiriečiai nuo pat mačo pradžios ėmėsi iniciatyvos ir išsiveržė į priekį. Po penkių Tado Klimavičiaus, dviejų Marcuso Browno ir Artūro Milaknio taškų šeimininkai pirmavo 12:5. Nors Kristapas Janičenokas kiek sušvelnino atsilikimą šūviu iš toli, netrukus gražų derinuką sužaidė T. Klimavičius ir Trentas Plaistedas (16:8). Latviai ir toliau strigo žaliai-baltų gynybos gniaužtuose, o po Martyno Pociaus sumestų baudų skirtumas pirmą kartą išaugo iki dviženklio – 18:8. Tiesa, kėlinuko pabaigą geriau sužaidė latviai – 20:14.

Po trumpos pertraukėlės kurį laiką žalgiriečiams niekaip nepavyko pasiųsti kamuolio į varžovų krepšį (20:18). Nepaisant to, artėjant ketvirčio viduriui „Žalgirį“ į priekį ėmė vesti T. Klimavičius. Šiam pelnius svarbius penkis taškus rezultatas švieslentėje buvo 26:20. Latviai eilinį kartą neišnaudojo savo šanso, savo ruožtu paliktas laisvas Artūras Milaknis smeigė tritaškį – 30:20. Po minutės pertraukėlės situacija nesikeitė – M. Kalnietis pradžiugino publiką metimu iš toli bei dėjimu, tuo tarpu Omaras Samhanas – dviem taškais iš po krepšio (37:25). Po Mindaugo Kuzminsko gražaus individualaus epizodo ir taiklaus metimo „Žalgirio“ pranašumas siekė devynis taškus (40:31). Vis tik VEF snaiperiai nesnaudė – 35:40. Pirmoji rungtynių pusė taip ir baigėsi.

Po didžiosios pertraukos Travisas Watsonas metimu iš arti netrukus atnaujino keturių taškų pranašumą (42:38), tačiau VEF snaiperių tritaškiai leido latviams persverti rezultatą – 47:44. Laimei, ne ilgam – savo progą išnaudojo T. Watsonas, savo ruožtu M. Pocius aštriu prasiveržimu pelnė du taškus su pražanga (49:49). Latviai po minutės ir vėl šovė į priekį, tiesa, ir šį kartą ne ilgam. Su varžovo pražanga pasižymėjo M. Kalnietis (53:53). Prieš lemiamą ketvirtį švieslentėje degė skaičiai 53:55.

Per trumpą pertraukėlę žalgiriečių treneriai rado tinkamus žodžius savo auklėtiniams, kurie į aikštelę grįžo maksimaliai nusiteikę – M. Pocius ir T. Klimavičius išnaudojo savo progas ir atstatė pusiausvyrą (57:57). Ketvirtyje sužaidus kiek daugiau nei dvi minutes tiesiog fantastišku dėjimu „Žalgiriui“ persverti žaidimo svarstykles savo naudai leido P. Jankūnas (60:57). Kaspars Berzinis į tai atsakė šūviu iš toli, tačiau dar tris taškus pridėjo „Žalgirio“ kapitonas – 63:60. Būtent P.Jankūnas svarbiausiomis akimirkomis ir toliau vedė savo komandą į priekį – 65:60. Nuo jo neatsiliko ir itin svarbų metimą pataikęs patyręs M. Brownas (67:63). Iki pagrindinio laiko pabaigos likus maždaug minutei aukso svarbos dvitaškį realizavo T.Klimavičius, pataisęs komandos draugo metimą paskutinę atakos laiko sekundę (69:64). Latviai nepasidavė ir taikliai šovė iš toli, tačiau „Žalgiris“ pergalės iš savo rankų neišleido. Aidint finalinei sirenai – saldus triumfas, čempionų titulas ir tikra šventė Kauno sporto halėje – 75:67.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: