© A. Koroliovo nuotr. / KaunoZinios.lt

Krepšinio gerbėjai broliai Nauris ir Normundas Maciai reikalauja, kad Eurolygos turnyro organizatoriai panaikintų jiems skirtą draudimą iki gyvos galvos patekti į šio turnyro rungtynes.

Priešingu atveju broliai Maciai grasina kreiptis į teismą Latvijoje ir reikalauti 300 tūkst. eurų kompensacijos. Latvijoje gyvenantys broliai, išgarsėję tatuiruotėmis su lietuvių krepšininkų atvaizdais, šiemet gavo Lietuvos pilietybę.

“Iš esmės mes paruošėme du ieškinius. Vienas ieškinys – prieš Eurolygą iš abiejų brolių pusės ir vienas ieškinys prie Eurosport iš Normundo pusės”, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė broliams Maciams atstovaujančios Latvijos advokatų kontoros “VARUL” atstovas Kasparas Freimanis.

“Ieškiniais siekiama užtikrinti galimybę abiems jiems dalyvauti Eurolygos organizuojamose krepšinio rungtynėse, atsiimti klaidinančius pareiškimus apie Normundą kaip smurtautoją. Mes turime lietuvių sprendimą, skelbiantį, jog jis visiškai nekaltas ir nedalyvavo prievartiniuose veiksmuose per rungtynes ar po jų”, – teigė advokatas.

Pasak jo, praėjusį penktadienį Eurolygai ir sporto kanalui Eurosport yra išsiųsti laiškai su Macių reikalavimais, o nesulaukus atsakymo ar į reikalavimus neatsižvelgus, bus kreiptasi į teismą.

“Mes prašome jų atsakyti per penkias darbo dienas, bet, žinoma, protinga būtų palaukti mėnesį. Jei jie neatsakys, mes per mėnesį pateiksime ieškinį Latvijoje”, – teigė K.Freimanis.

“Broliai Maciai teigia, kad draudimas iki gyvos galvos jiems buvo pritaikytas grubiai pažeidžiant atitinkamo proceso reikalavimus ir yra neproporcingas pažeidimui. Stebina, kad Normundas ir Nauris Maciai nebuvo informuoti apie bylą prieš juos. Eurolyga nepateikė N. ir N. Maciams pareiškimo su kaltinimais jiems, kuriame būtų paaiškinti konkretūs atvejai, kai jų elgesys būtų laikomas pažeidęs Eurolygos taisykles, nepateikė tą patvirtinančių įrodymų ir siūlomo taisyklių interpretavimo, kuriomis buvo grindžiami kaltinimai”, – teigiama spaudos konferencijoje išplatintame advokatų kontoros pranešime.

Pasak šio pranešimo, oficialioje Eurolygos interneto svetainėje broliai Maciai buvo oficialiai vadinami agresoriais, o turnyre dalyvaujantiems klubams buvo išplatinta informacija apie jiems taikomą draudimą.

“Tai sukėlė didelį žiniasklaidos dėmesį ir padarė reikšmingą žalą reputacijai”, – teigiama pranešime.

“Normundas ir Nauris Maciai yra pasiryžę pasinaudoti visais teisiniais mechanizmais, kad būtų panaikintas draudimas iki gyvos galvos, atšaukti bet kokie su tuo susiję šmeižiantys viešai išplatinti pareiškimai”, – rašoma “VARUL” pranešime.

Pasak K.Freimanio, jei broliams teismas paskirtų kompensaciją, ji būtų skirta labdarai.

Praėjusią savaitę Kauno apylinkės teismas Nauriui Maciui už Madrido “Real” klubo krepšininkui Rudy Fernandezui (Rudžiui Ferdinandesui) suduotą smūgį į galvą skyrė 1,3 tūkst. litų baudą.

Po kovo 7 dienos rungtynių tarp Madrido “Real” ir Kauno “Žalgirio” laikinojoje sostinėje, “Žalgirio arenos” patalpose, prie išėjimo į automobilių stovėjimo aikštelę, neseniai Lietuvos pilietybę priėmęs N.Macius smogė ispanui R.Fernandezui į galvą.

Šalia buvusiam ispanui bandant sulaikyti vyrą, jo brolis Normundas Macius taip pat įsivėlė į konfliktą. Tąkart abu broliai sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

N.Maciui tąsyk buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,62 promilės, jo brolis Normundas buvo apsvaigęs šiek tiek mažiau – 2,22 promilės.

ULEB Eurolygos krepšinio turnyro nepriklausomas drausmės komisaras “Žalgiriui” dėl šio incidento skyrė 25 tūkst. eurų baudą.

Be to, LKL čempionas “Žalgiris” taip pat įpareigotas “iki gyvos galvos daugiau neįsileisti brolių Macių į areną, visomis priemonėmis siekti panašių incidentų pasikartojimo ateityje bei sudaryti galimybę komandoms į areną patekti per atskirą įėjimą, kuriame būtų garantuoti papildomi atitvarai bei papildoma apsauga nuo krepšinio aistruolių”.

ULEB Eurolyga Naurį ir Normundą Macius paskelbė nepageidautinais asmenimis ne tik Eurolygos, tačiau ir Europos taurės vyrų krepšinio varžybose bet kurioje šalyje.

Ispanijos krepšininkas R. Fernandezas kovo 7 dieną per rungtynes Kaune buvo priešiškai sutiktas vietos sirgalių dėl incidentų per prieš tai vykusias Kauno ” Žalgirio” ir Madrido “Real” rungtynes, kai jis provokavo žalgiriečiusir dėl to sulaukė Eurolygos nuobaudų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: